|

Zehir tacirleri gizli kameraya takıldı

Uyuşturucu satılan bir gecekonduya gizli kamera düzeneği yerleştiren Narkotik Şube polisleri uyuşturucu satışını saniye saniye görüntüledi. Gecekonduya yapılan operasyonda uyuşturucu maddelerle birlikte altı kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
00:00 - 24/10/2004 Pazar
Güncelleme: 21:29 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • MEHMET KÖPÜKLÜ / İSTANBUL


    İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, kurdukları gizli kamera düzeneği ile bir ilköğretim okulu'nun hemen yanında bulunan bir gecekondudaki uyuşturucu satışını saniye saniye görüntüledi. Gerekli suç delillerinin oluşmasının ardından yapılan operasyonda, bir karı koca çiftin de aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Market gibi çalışan evde yapılan aramalarda, 434 gram esrar, 2 adet Extacy ve uyuşturucu satışından elde edilen 3 bin 700 dolar para ele geçirildi. Bir istihbaratı değerlendiren İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu Kasımpaşa İstiklal Mahallesi'nde bulunan İstiklal İlköğretim Okulu'nun hemen yanındaki gecekonduda, uyuşturucu marketi gibi esrar satıldığını belirledi. Eve baskın yapan polis, evlerinde uyuşturucu satan bir çift ile haklarında uyuşturucu satıcılığı suçlamasıyla gıyabi tutuklama kararı bulunan 4 kişiyi gözaltına alındı.
    'Zeybek Operasyonu'nda 82 kilo eroin elegeçirildi

    İstanbul Narkotik Şube Müdürü Tufan Ergüder, ''Zeybek'' adı verilen uyuşturucu operasyonunda, 82 kilo 18 gram eroin maddesi ele geçirilirken, 11 kişinin de gözaltına alındığını söyledi. Ergüder, Narkotik Şube Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Hollanda Milli Polis Teşkilatı koordinesinde, Narkotik Şube Müdürlüğü ile Hollanda polisi tarafından yürütülen müşterek çalışma sonucu, 3 Türk'ün 27 Ağustos 2004 günü Amsterdam'da 48 kilo eroinin katkı maddesiyle karıştırma ve presleme faaliyeti sırasında yakalandığını belirtti. Şebekenin Türkiye ayağındaki kişilerin takip edildiğini belirten Ergüder, şunları kaydetti: ''Olayla ilgili 11 kişi, evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda numune olarak ayrılmış 18 gram eroin maddesi, 2'si ruhsatlı 7 adet tabanca, 3 adet av tüfeği, sahte sürücü belgeleri, sahte nüfus cüzdanları ve sahte polis kimliği ile yakalanmıştır.''

    Ergüder, Ümraniye'de yapılan bir operasyonda ise 4 kişinin 45 kilo eroinle gözaltına alındığını ifade etti. .


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce