|

Zeytinköy kül oldu

Muğla’da Zeytinköy Mahallesi’nin tamamını saran alevler kontrol altına alındı. Yangında 250 hektar ormanlık alan ile 45 ev kül oldu. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Vatandaşlarımız merak etmesin, gerekli desteği vereceğiz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/09/2017 Cuma
Güncelleme: 00:05 - 8/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Zeytinköy kül oldu
​Zeytinköy kül oldu
Muğla’nın Menteşe ilçesindeki Zeytinköy Mahallesi’nin tamamını saran yangın aralıksız çalışmalar sonucu söndürüldü. Bölgede, 250 hektar alan zarar görürken 45 ev kül oldu. Bahçe içlerinde kalan bazı küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar ise ekiplerce kurtarıldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Maalesef, yangından yaklaşık 250 hektar alan zarar görmüştür. Orman köyünde 45 ev maalesef hasar gördü ama yangını kontrol atına aldık" dedi. Yangın büyümeden bölgeye, Muğla, Antalya ve Denizli'den ekipleri sevk ettiklerini belirten Eroğlu, "Hakikaten güçlü bir ekiple müdahale ettik. 13 helikopter, 4 su atan uçak, 126 arazöz ve 12 dozerle müdahale edildi" diye konuştu.


KALKINMALARINI SAĞLAYACAĞIZ

Tedbir amaçlı Zeytinköy ve Dağpınar mahallelerinin boşaltıldığını vurgulayan Eroğlu, yangının seyri iyiye gittiği için hava araçlarının bir kısmının daha tehlike arz eden Antalya'daki yangına sevk edildiğini aktardı. Bakan Eroğlu, rüzgarın etkisiyle yangının kısa sürede yayıldığını belirterek, şöyle devam etti: "Köyü kurtarmaya çalıştık ama bir kısım evleri kurtaramadık. Vatandaşlarımız merak etmesin, burası orman köyü. Biz bunlara ORKÖY'den gerekli desteği vereceğiz. Benim de birtakım projelerim var, onların kalkınmasını sağlayacak. Bal ormanının kurulması, gelir getirici ormanda alanları kendilerine tahsis edeceğiz. Oranın kalkınması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bölgedeki çalışmaları sıkı takip ettim. Yangının çıkış nedenini henüz tespit edemedik ancak emniyet ve jandarmanın bölgede çalışmaları yürütüyor"

#Muğla
#Zeytinköy
7 yıl önce