|

Zigana'da kar keyfi

Gümüşhane-Trabzon il sınırında bulunan 2100 rakımlı Zigana Gümüşkayak Tesislerine giden vatandaşlar, karın tadını çıkardı.

Yeni Şafak
14:18 - 7/12/2014 Pazar
Güncelleme: 12:24 - 7/12/2014 Pazar
AA
Gündem
Gündem
Gümüşkayak Tesisleri kayak sorumlusu Ali Yakut, yaptığı açıklamada, Karadeniz Teknik Üniversitesinden (KTÜ) 150 kişilik öğrenci grubu ile çok sayıda vatandaşın çocuklarıyla hafta sonu tatilini değerlendirmek için tesislere geldiğini söyledi. 


Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarının artmasıyla karın eridiğini dile getiren Yakut, "Bu nedenle öğrenci ve vatandaşlarımıza kızak veriyoruz. Kayak yapmayı şu anda tehlikeli bulduğumuzdan 800 metrelik pistimizi açmadık. Yeni öğrenen amatörler için 300 metrelik pistimizde kayak ve kızak yapılmasına izin veriyoruz" dedi.


KTÜ Edebiyat Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi Aslıhan Pehlivan ise bir grup arkadaşıyla Zigana'ya geldiğini ifade ederek, "Kayak yapmak istiyorduk ancak pistte yeterli kar olmayınca tesis yöneticileri tehlikeli olacağı gerekçesiyle izin vermedi. Biz de tesislerden kızak kiraladık. Kızaklar yeterli olmayınca naylon poşetler ve leğenlerle kayarak güzel bir gün geçirdik" diye konuştu.


Kızı ve torunlarıyla Zigana'ya geldiğini anlatan Kadriye Şişman da buraya ilk kez geldiğini anlattı. Havanın çok güzel olduğunu dile getiren Şişman, torunlarının kızakla kayarak karın tadını çıkardığını kaydetti.
#Zigana
#kar
#kızak
#Gümüşhane-Trabzon
9 yıl önce