|

Ziyaret çok anlamlı bir mesaj

Kalabalık bir heyetle Türkiye'ye gelen S. Arabistan Veliaht Prensi'ne Cumhuriyet Nişanı tevcih eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kritik bir süreçte gerçekleştirdiğiniz bu ziyaret ilişkilerimizin geleceğine dair verilmiş çok anlamlı bir mesajdır" dedi

Yeni Şafak
04:00 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:52 - 1/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta Suriye ve Irak olmak üzere kritik gelişmelerin yaşandığı bir dönemde Türkiye'yi ziyaret eden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Nayif bin Abdülaziz'i kabul etti. Erdoğan Veliaht Prens'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmi törenle karşıladı. Erdoğan, törenin ardından baş başa görüştüğü Muhammed bin Nayif'e "Cumhuriyet Nişanı" verdi. Törende konuşan Erdoğan Türkiye ve Suudi Arabistan ilişkilerinin, ortak çabalar ve karşılıklı atılan adımlarla tarihteki en müstesna günlerini yaşadığına dikkati çekerek, sözlerine şöyle devam etti:



DAYANIŞMA TEŞEKKÜRÜ


"İki ülke arasındaki iş birliğinin her alanda gelişmesi, zenginleşmesi, yeni boyutlar kazanması, bölgesel ve küresel istikrar için de fırsatlar sunuyor. Ülkemizin içinden geçtiği kritik bir süreçte, geniş bir heyetle gerçekleştirdiğiniz bu ziyaret, ilişkilerimizin geleceğine dair verilmiş çok anlamlı bir mesajdır. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrası milletimiz ve ülkemizle sergilediğiniz dayanışma için bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu düşüncelerle kardeşim Hadimül Haremeyn Şerifeyn ve zatıalinizin liderliğinde Suudi Arabistan ile tarihi kardeşlik bağlarımızın bir sembolü olacak bu nişanı, sizlere tevcih etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum."





Allah'a şükür başaramadılar


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhuriyet Nişanı tevcih ettiği Veliaht Prens Muhammed bin Nayif de iki ülke ilişkileri konusunda sıcak mesajlar verdi. Ziyareti Kral Selman'ın talebiyle gerçekleştirdiklerini belirten Prens, Selman'ın iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da güçlenebilmesi adına ziyareti önemsediğini vurguladı. Bu bağlamda kendisine tevdi edilen nişandan dolayı teşekkürlerini ileten bin Nayif, şunları kaydetti: "Bizler tüm S. Arabistan Kraliyeti adına Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasından büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. Allah'a şükürler olsun. Yine ülkemizin Türkiye'nin güvenlik ve istikrarına azami derecede önem verdiğini ifade etmek isterim."



#Nayif bin Abdülaziz
#Suudi Arabistan
8 yıl önce