|

Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji'den hava durumu uyarıları

Hafta sonu havaların nasıl olacağı merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan günce hava durumu tahminlerine göre, hafta sonunda sıcaklıkların yükseleceği, önümüzdeki hafta başından itibaren de mevsim normallerine geleceği bildirildi. İşte hava durumundaki son gelişmeler ve uyarılar.

Yeni Şafak
17:23 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 17:34 - 15/12/2017 Cuma
IHA
Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji'den hava durumu uyarıları
Hafta sonu hava nasıl olacak? Meteoroloji'den hava durumu uyarıları

Hava Sıcaklıkları Hafta Sonu Artacak, Önümüzdeki Hafta Kuzey, İç ve Batı Kesimlerde Hissedilir Derecede Azalacak. Hafta Sonu Marmara ve Kuzey Ege’de Fırtınaya Dikkat!

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonu kuvvetli güneyli rüzgarlarla birlikte daha da artacağı; ancak soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle Pazar günü Öğleden sonra Marmara Bölgesinde ve hafta başından itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı ve önümüzdeki hafta mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın bu gece yarısından başlayarak Cumartesi ve Pazar günü öğleden sonraya kadar Marmara ile Ege Bölgesinde güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli ve yer yer Fırtına şeklinde (50-75 km/saat) eseceği tahmin ediliyor Fırtınanın Pazar günü öğle saatlerinde itibaren rüzgarın karayele dönmesiyle birlikte etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Yurdumuzun yarın
(16.12.2017 Cumartesi günü) Kıyı Ege’nin, akşam saatlerinden itibaren batı bölgelerinin yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'in yağışlı geçeceği, Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.
17.12.2017 Pazar günü
: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, Batı Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeybatısının yağışlı geçeceği, yağışların yağmur ve sağanak, Marmara'nın batısı ile İstanbul, İzmir ve Manisa çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde kuvvetli olması bekleniyor.
18.12.2017 Pazartesi günü
: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
19.12.2017 Salı günü
: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor.
20.12.2017 Çarşamba günü
: Soğuk ve yağışlı sistemin Marmara’nın doğusu, Karadeniz İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Soğuk ve yağışlı havanın Perşembe günü doğu bölgelerde etkili olduktan sonra Cuma günü yurdumuzu terk etmesi bekleniyor.

İstanbul'da hava
nın Cumartesi günü parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı geçeceği, Pazar günü öğle saatlerinde yağışların etkisini arttıracağı ve kuvvetli olacağı (20-40 kg/metrekare) tahmin ediliyor. Rüzgarın Cumartesi sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği, Pazar günü öğle saatlerinden sonra kuzeyli yönlere dönerek etkisini azaltacağı bekleniyor. Yağışlı sistemle birlikte rüzgarın Pazar günü öğleden sonra kuzeyli yönlere dönmesiyle birlikte hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı ve önümüzdeki hafta boyunca mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Ankara’da hafta sonu önemli bir yağış beklenmiyor. Cumartesiyi Pazara bağlayan gece hafif sağanak yağış bekleniyor. Pazartesi günü yağmur ve sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Hafta sonu güneyli rüzgarla artacak olan hava sıcaklığının, Pazartesi gününden itibaren yağışla birlikte hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

Hafta sonu batı kesimlerde beklenen kuvvetli güneyli rüzgarlar, Pazar günü kuzeybatı kesimlerde beklenen kuvvetli yağışlar ile önümüzdeki hafta etkili olması beklenen soğuk hava dalgasının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

#Hava durumu
#Meteoroloji
#İstanbul
6 yıl önce
default-profile-img