|

Hakkari’de 24 bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi-Hakkari haber

Hakkari il merkezi ve ilçelerinde 24 bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi. Hakkari'de özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerleri görmek ve Valilik tarafından yapılan açıklamaları incelemek için sayfamıza bakabilirsiniz.

Yeni Şafak
18:22 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:25 - 27/03/2017 Pazartesi
IHA
Hakkari’de 24 bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi
Hakkari’de 24 bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Hakkari merkez ile Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerindeki bazı alanlar, 15 gün süreyle "özel güvenlik bölgesi" ilan edildi. Valilikten yapılan açıklamada, Hakkari'de faaliyet gösteren terör örgütlerinin, son zamanlarda gerçekleştirdikleri terör ve yıldırma eylemlerinin, kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başladığı belirtildi.



Saldırılar neticesinde vatandaşların, ekonomik ve sosyal faaliyetlerini yürütme ile seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Valilik makamımız, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının sürdürülmesi, devlet ve milletimizin her türlü terör tehdidi ve saldırısından korunması maksadıyla, bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır."



Tedbirler kapsamında Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, il merkezi ile Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçeleri sınırlarındaki 24 bölgenin, 29 Mart saat 00:00:01'den 12 Nisan günü saat 23:59:59'a kadar özel güvenlik bölgesi ilan edildiği bildirilen açıklamada, vatandaşların belirtilen bölgelere izinsiz girmesinin yasaklandığı vurgulandı. Özel güvenlik bölgesi ilan edilen alanlara ilişkin detaylı bilgiye Hakkari Valiliği internet adresinden ulaşılabilecek.



Hakkari'de terör operasyonu-

Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 4 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün köyü Kutro tepe bölgesinde yola el yapımı patlayıcı tuzaklamaya çalışan 3 PKK'lı terörist, güvenlik güçlerince fark edildi. Operasyon kapsamında bölgede bulunan savaş uçağına koordinatları verilen teröristler, etkisiz hale getirildi. Bu arada Derecik Beldesi Bistepe bölgesinde devam eden operasyonda çıkan çatışmada da bir terörist öldürüldü.



TSK: “19 terörist etkisiz hale getirildi” -

Türk Silahlı Kuvvetleri, 26 Mart 2017 tarihinde yapılan yurt içi operasyonda 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini, çok sayıda ve miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirildiğini açıkladı. TSK, 26 Mart 2017 tarihinde yapılan yurt içi operasyonlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamada, Hakkari/Yüksekova'da icra edilen hava destekli operasyonda; bölücü terör örgütü mensubu 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, 2 Doçka uçaksavar makinalı tüfeğin imha edildiği bildirildi. Bitlis/Tatvan'da icra edilen hava destekli operasyonda ise bölücü terör örgütü mensubu 3 teröristin etkisiz hale getirildiği; 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, 4 el bombasının ele geçirildiği, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından kullanılan bir mağaranın imha edildiği belirtildi. Açıklamada gerçekleşen diğer yurt içi operasyonlar şu şekilde sıralandı:



Tunceli

“Tunceli/Merkez'de icra edilen operasyonda çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 14 terörist etkisiz hale getirilmiş; 1 M-16 piyade tüfeği, 12 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 tabanca, 1 RPG-7 roketatar, bin 216 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 98 M-16 piyade tüfeği fişeği, 1 büyük telsiz, 2 ses kayıt cihazı, 9 kg amonyum nitrat, 200 g C-4 patlayıcı, 30 lt benzin, 5 akü, dokuz tüp, 100 metre kablo, 1 el yapımı patlayıcı kumandası, 11 şemsiye, 5 kg çivi, bir dikiş makinesi, 20 çift spor ayakkabı, 12 kg deterjan, 2 kg kahve, 16 kg tütün, 540 paket hazır çorba, 1,5 kg kuruyemiş, 11 kg tuz, 60 kg toz seker, 33 paket lavaş ekmek, 30 kg çay, 123 kg un, 7 kg pirinç, 6 kg sıvı yağ, sekiz kg salça, 10 kg baharat, 22 kg zeytin, 20 kg kırmızı mercimek, 20 kg nohut, 20 kg makarna, 15 kg leblebi ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.”


Batman

“Barman/Hasankeyf'te icra edilen operasyonda tespit edilen iki sığınakta yapılan aramada, 133 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 88 Biksi makinalı tüfek fişeği, iki el bombası, iki Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve az miktarda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.”


Şırnak

“Şırnak/Merkez'de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında tespit edilen toprak altı bir depoda, 2 adet bir tonluk su deposu, 250 kg un, 75 kg fasulye, 60 kg ayçiçek yağı, 30 kg salça, 40 kg nohut, 260 kg şeker, 25 kg kömür ele geçirilmiştir.”


Diyarbakır

“Diyarbakır/Hani'de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında kayalar altına gizlenmiş üç bidon içerisinde, 128 pil ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.”


#Hakkari
#Özel güvenlik bölgesi
#Terör
7 yıl önce