|

11. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması

ABD'nin Boston kentinde 11'incisi düzenlenen Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması'na başvurular başladı. Boston'da her yıl düzenlenen yarışmaya başvurular, 15 Haziran 2016'ya kadar yapılabilecek.

Yeni Şafak
11:34 - 2/02/2016 Salı
Güncelleme: 11:35 - 2/02/2016 Salı
AA
Geçmiş festivalden bir görüntü.
Geçmiş festivalden bir görüntü.

Yarışmayı düzenleyen Erkut Gömülü, yarışmanın finalist filmlerinin 4-12 Kasım 2016 tarihlerinde seyirciyle buluşacağını belirterek seyircilerin en iyi belgesel ve en iyi kısa filmi belirlemek için oy kullanacağını dile getirdi.



Yarışmasının jürisinde, film eleştirmeni Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi Film Küratörü Carter Long ve Harvard Film Arşivi Küratörü Jeremy Rossen'in yer aldığını aktaran Gömülü, ödül alan filmlerin ayrıca 2017'de 16. Boston Türk Film Festivali'nde de gösterileceğini ifade etti. Gömülü, ayrıca kazanan filmlerin yönetmenlerine ödül plaketleri verileceğini de kaydetti.



Tüm yönetmen ve yapımcılara açık olan yarışmaya başvurusu yapılacak filmler için herhangi bir konu ve süre kısıtlaması bulunmuyor. Ancak filmlerde yarışma başvuru tarihinden önceki iki yıl içinde çekilmesi ve İngilizce altyazılı olması şartları aranıyor.

#Boston
#festival
#film yarışması
8 yıl önce