|

12 yaşından beri ahşaba hayat veriyor

Ahşap oymacılığına 12 yaşında çırak olarak başlayan Mustafa Bulut, 37 yıldır emek verdiği sanatıyla eserlerine hayat veriyor.

Yeni Şafak
11:48 - 3/12/2016 السبت
Güncelleme: 12:04 - 3/12/2016 السبت
AA

Mustafa Bulut, 12 yaşında çırak olarak başlayıp 37 yıldır emek verdiği ahşap işleme ve oyma sanatına ilk günkü heyecanla devam ediyor. Ömrünü ahşap işleme sanatına adayan 49 yaşındaki Mustafa Bulut, 12 yaşından beri yaptığı eserlerle ahşaba hayat veriyor.








Ahşap oymacılığına 12 yaşında bir ahşap ustasının yanında çırak olarak başlayan Bulut, Ankara'nın Altındağ ilçesindeki atölyesinde ahşap kapı, mobilya, sehpa, peçetelik ve saatleri işleyerek mesleğini sürdürüyor.

Bulut, ahşap ürünlerin üzerine süsleme yaparak müşterilerinin beğenisine sunuyor.

"Kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya"

Mustafa Bulut, yetiştirecek çırak bulamadıklarını ve gençlerin bu mesleğe ilgi duymadığını söyledi.

Oymacılığın eskiye göre rağbet görmediğini ve el sanatlarına ilginin azaldığını ifade eden Bulut, yaşanan teknolojik gelişmelerle ahşap oymacılığı mesleğinin kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Mesleğini severek icra ettiğini dile getiren Bulut, ahşabı demir keskiyle yontarak pek çok eşya ve mobilyaya şekil verdiğini, işlerinden geri kalan zamanda masa üzeri saatler ve maketler yaparak dinlediğini söyledi.

Mustafa Bulut, 4 yıldır üzerinde çalıştığı, işlemelerinden süslemesine kadar her ayrıntısını kendisinin tasarladığı kurmalı büyük ahşap saati tamamladığını, eserin 30-40 bin liraya alıcı bulduğunu anlattı.

#Ahşap oymacılığı
#El sanatı
٪d سنوات قبل