|

15 milyon yollarda

Ramazan Bayramı nedeniyle 15 milyona yakın kişi yollara düştü. Trafiğin yoğun olduğu yerlerde yapım çalışmalarına ara verilirken, kullanılamayan şeritler trafiğe açıldı. Bununla beraber, otoyol ve köprü geçişleri ise ücretsiz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:36 - 24/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
15 milyon yollarda
15 milyon yollarda

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 4 günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 15 milyona yakın vatandaşın yola çıkmasını beklediklerini söyledi. Bayramlarda özellikle gidiş ve dönüş tarihlerinde trafiğin önemli oranda yoğunlaştığına dikkati çeken Arslan, şöyle devam etti: “Bakanlık olarak bayram dolayısıyla yaşanacak yoğunluk nedeniyle kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi aldık. Özellikle trafiğin en yoğun olduğu karayollarımızda yapım çalışmalarına 24-28 Haziran’da ara verilecek. Trafiği yoğun tatil bölgelerimizde ana güzergahlarda da ek önlemler alındı. Otoyollar başta olmak üzere, trafik yoğunluğu fazla olan devlet yollarında da bakım ve onarım gibi çeşitli nedenlerle kullanılamayan şeritler trafiğe açıldı. Biz, vatandaşımızın yolunu açıyoruz ancak tek isteğimiz var, vatandaşlarımız yollarda dikkatli olsun ve herkes ailesine sağ salim kavuşsun.


HIZLI TREN SEFERLERİ ARTTIRILDI

Arslan, Ramazan Bayramı dolayısıyla artan yolcu taleplerinin karşılanabilmesi için Yüksek Hızlı Tren (YHT) sefer sayısının da artırılacağını vurguladı. Arslan, KGM’nin işlettiği otoyol ve köprülerin bayram tatili süresince ücretsiz olacağını belirterek, şunları kaydetti: “Bayramda da vatandaşımız sevdiklerine daha kolay ve güvenle ulaşabilsinler diye KGM işletmesindeki tüm yol ve köprüleri ücretsiz hale getirdik” Vatandaşların yorgun ve uykusuz yola çıkmamasını, sürücülerin cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak ögelerden kaçınmalarını isteyen Arslan, ücretsiz “Alo 159” hattından yol durumlarına ilişkin bilgi alınabileceğini bildirdi.

37 bin uçuş

Arslan, havalimanlarında da yoğun bir trafik beklendiğini dile getirerek, bugünden başlayarak 2 Temmuz’a kadar 7 büyük havalimanından 37 bin 600 uçağın iniş-kalkış yapmasının beklendiğini söyledi. Arslar, en yoğun uçak ve yolcu trafiğinin gerçekleşeceği Atatürk Havalimanı’ndan sadece bugün bin 511 uçağın iniş ve kalkışının beklendiğine dikkati çekti.

#Ramazan Bayramı
#Trafik
7 yıl önce
default-profile-img