|

2 bebeğini kaybettiği hastalık onda da var

İki çocuğunu kelebek hastalığı nedeniyle 5 aylıkken kaybeden Diyarbakırlı anne, 15 günlük bebeğinin de kelebek hastalığı ile doğduğunu öğrenince dünyası başına yıkıldı. Anne Suzan Alçin, kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Yeni Şafak
12:51 - 2/12/2016 Friday
Güncelleme: 13:58 - 2/12/2016 Friday
IHA

Diyarbakırlı 4 çocuk annesi Suzan Alçin, 12 yıl önce akrabası ile hayatını birleştirdi. İlk iki çocuğu sağlıklı doğan Alçin, 3'üncü çocuğunun halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen Epidermis Bullosa hastalığı ile doğduğunu öğrendi. Önceleri hastalıkla ilgili pek bir bilgisi olmayan Alçin, yaptığı araştırmada hastalığın çaresinin bulunmadığını, bakımlarla çocuğunun yaralarını kapatabileceğini öğrendi. Bir süre çocuğunun bakımı ile ilgilenen Alçin, 5'inci aya gelindiğinde yavrusunu kaybetti.



Diğer evladını da 5 aylıkken kaybetti


Tekrar hamile olduğunu öğrenen Suzan Alçin, bu çocuğunun da aynı hastalıkla doğduğunu öğrenen Alçin'in dünyası başına yıkıldı. Çocuğunun bakımları ile yakından ilgilenen Alçin, bu evladını da yine 5 aylıkken kaybetti. 15 gün önce dünyaya gelen 4'üncü çocuğunun, daha önce kaybettiği iki yavrusu ile aynı hastalıkla doğduğunu öğrenen annenin hayatı karardı. 5 aylıkken iki evladını kaybetmenin acısını hala yüreğinde taşıyan Alçin, gözünden sakındığı yavrusu için kara kara düşünmeye başladı.




#Diyarbakır
#Suzan Elçin
#Kelebek hastalığı
7 years ago