|

27. Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali

Türkiye'de kısa filmciler için okul görevini üstlenen 27. Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali yarın başlıyor. Seçilen filmlerin arasında Oscar adayları bile var.

Yeni Şafak
10:19 - 3/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:19 - 3/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Kısa film tutkunlarını bir çatı altında toplayan 27. Uluslararası İstanbul Kıs Film Festivali yarın başlıyor. 10 Şubat'a kadar sürecek festivalde büyük çoğunluğu dünyanın önemli festivallerinden ödüllerle dönmüş kısa filmler ücretsiz olarak seyirciye sunuluyor.



Değişik gün ve saatlerde iki kez gösterime sunulan filmler Fransız Kültür Merkezi, Taksim ve İtalyan Kültür Merkezi, Tepebaşı Alman Kültür Merkezi, Galatasaray sinema salonlarında Türkçe altyazılı olarak izleyiciyle buluşacak.



Bu yılın Oscar adayı da listede


Festivale bu yıl kurmaca, belgesel, canlandırma ve deneysel kategorilerde toplam 1023 filmden 57 tanesi programa alındı. Aralarında bu yılın Oscar adayı kısa filmlerinden 'Ava Maria'nın da yer aldığı yabancı filmlerin sayısı ise 80. Toplam 137 film seyirciyle buluşacağı festivalin bu yılki seçici kurulu Ali Aga, Beste Bereket, Burcu Aykar, Natali Yeres, Osman Evre Tolga ve Selim Demirdelen'den oluşuyor.



Festival kapsamında, Nâzım Hikmet'in 114. doğum yıldönümü anısına yönetmen Sadık Aslankara'nın Güney Özkılınç'ın danışmanlığında gerçekleştirdiği 'Bursa'nın Nâzım'ı' isimli belgeselinin galası yapılacak.



Festivalin açılış töreni 3 Şubat Çarşamba saat 19.00'da İtalyan Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilecek.


#27. Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali
8 yıl önce