|

670 bin kanser vakası geliyor

Obezite nedeniyle önümüzdeki 20 yıl içinde 670 binden daha fazla kişinin kanser olacağı öngörüldü. Vücuttaki yağ fazlalığının sigara ile hemen hemen eşit oranda tehlikeli olduğunu söyleyen uzmanlar, önümüzdeki yılların kanser tedavisinin maliyetinin 2.5 milyar dolara tekabül edeceğini iddia ediyor.

Yeni Şafak
11:55 - 9/09/2016 Cuma
Güncelleme: 08:57 - 9/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

İngiltere Kanser Araştırma Merkezi'nin açıkladığı "Ulusal Obezite ve Kanser" raporuna göre, obezite kansere neden oluyor. Raporda, "Kanseri önlemenin ilk adımı sigara içmemek ve kilolu olmamak" ibaresi belirtiliyor. Obezitenin özellikle meme, rahim, yumurtalık ve pankreas kanserine neden olduğunun belirtildiği raporda, "Obez bir kadının rahim kanserine yakalanma oranı normal kilolılara göre yüzde 20 fazla. Bu da ömür boyu sigara içmeyle hemen hemen aynı risk" deniliyor.



İngiltere Kanser Araştırma Merkezi Başkanı Profesör Peter Johnson, "Aşırı yağ dokusu kanser hücrelerinin de büyümesine neden olabilir. Hükümet çocukların obez olmaması için çalışmalı. Örneğin, sağlıksız besinlerin reklamlarının geç saatlerde ekranlarda gösterilmesi gerekir. İnsanlar da sorumluluk almalı, obez ya da şişman kişileri bu konuda uyarmalı" dedi.


#Obezite
#Kanser
#İngiltere
8 yıl önce