|

Aile dizilerine devlet desteği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kadının Güçlendirilmesi Eylem Planı ve Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Eylem Planlarının gelecek yıl hayata geçirileceğini söyledi. RTÜK ile işbirliği içinde 2018 itibarıyla aile ve çocuk dostu yapım ve dizileri desteklemeye başlanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/11/2017 Salı
Güncelleme: 09:54 - 14/11/2017 Salı
Yeni Şafak
Aile dizilerine devlet desteği verilmesi için adım atıldı.
Aile dizilerine devlet desteği verilmesi için adım atıldı.

Bakan Kaya, gelecek yıl aile ve çocuk dostu yapım ve dizilerin destekleneceğini belirtti. Bakan Kaya, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2018 yılı bütçesini sundu. Bakan Kaya, söz konusu eylem planlarının 2018-2023 yıllarını kapsadığını vurguladı. Planda şunlar yer alıyor: Erken yaşta evlendirilme oranları düşse de yeterli bulunmadı, bunun için 8 ilde farklı bir çalışma başlatılıyor.

Yayın hizmetlerinde ailenin ve çocukların korunması için yapılan düzenlemede RTÜK ile işbirliği içinde 2018 itibarıyla aile ve çocuk dostu yapım ve dizileri desteklemeye başlanacak. Bağımlılıkla mücadele çerçevesinde 2018 sonuna kadar 100 bin kişiye eğitim verilecek. Kronik hastalıklarla mücadele eden muhtaç hastalara yönelik düzenli yardım programı başlatılacak.


  • Kreş yardımına vergi indirimi
  • Yeni eylem planında,işverenlerin kadın çalışanlar için kreş yardımı vermeleri halinde bunun belli bir kısmının gelir vergisinden istisnasına yönelik hazırlık bulunuyor.

#Dizi
#Televizyon
#Teşvik
6 yıl önce