|

Ajanda

Yaz sonundan itibaren ard arda açılan kitap fuarlarını geride bıraktık. Kasım ayında yapılan sanat etkinliklerine şöyle bir göz gezdirdiğimizde iddialı filmler, sergiler ve fuarlar dikkatimizi çekiyor.

Ayşe Olgun
00:00 - 5/11/2006 Pazar
Güncelleme: 10:06 - 5/11/2006 Pazar
Yeni Şafak
Ajanda
Ajanda
Kitap Fuarı geride kaldı buyurun sinemaya gidelim

Yaz sonundan itibaren ard arda açılan kitap fuarlarını geride bıraktık. Kasım ayında yapılan sanat etkinliklerine şöyle bir göz gezdirdiğimizde iddialı filmler, sergiler ve fuarlar dikkatimizi çekiyor. Bu iddialı filmlerden biri Altın Portakal Ödülü'yle izleyicinin karşısına çıkan Eve Dönüş filmi. Mehmet Ali Alabora ve Sibel Kekilli'nin başrollerini paylaştığı film 12 Eylül dönemini mercek altına alıyor. Bu arada gösterime bayram öncesi giren Nuri Bilge Ceylan'ın İklimler'i sessiz sakin izleyicisiyle buluşmaya devam ediyor. Cannes'den ödülle dönen film, bizde çok fazla konuşulmasa da geçtiğimiz hafta ABD'de gösterime girdi ve orada eleştirmenlerden tam not aldı. Bu ay sanat dünyası sadece filmlerden değil açılan sergi ve fuarlardan dolayı da capcanlı. Resim, ebru ve tarihe ışık tutan sergiler bu haftanın gözdeleri. Günlük telaşenin dışına çıkmak isteyenler için bu hafta kaçırılmayacak fırsatlarla dolu.Bizden söylemesi..


Lanetli Ada ve Testere 3

Lanetli Ada filmi bu hafta gösterime giriyor. Anthony Shaffer'ın romanından 1973 yılında Robin Hardy tarafından sinemaya aktarılan film 33 yıl sonra bu kez de Neil LaBute'nin yorumuyla beyazperdeye aktarıldı. Başrollerini Nicolas Cage, Ellen Burstyn, Kate Beahan ve Frances Conroy'ın oynadığı film gerilim, drama ve sırlarla örülü. Gösterime giren bir diğer gerilim ve korku filmi ise Testere3. İlki dünyada 100 milyon, ikincisi 145 milyon dolar hasılat yapan Testere serisinin üçüncüsünün yönetmeni Darren Lynn Bousman.


Eve dönüş

Türk sinemasının en çok konuşulacak filmlerinden Eve Dönüş seyirciyle buluşuyor. 12 Eylül dönemini sorgulayan film Ömer Uğur'un 9 yıllık bir çalışmasının ürünü.Film Antalya'da Sibel Kekilli'ye kadın oyuncu, Civan Canova'ya da yardımcı erkek oyuncu dalında Altın Portakal getirmişti.Şimdi sıra seyirciden not almada.


Dönüş

Yönetmen Pedro Almodovar'ın Dönüş filmi gösterimde. Penelope Cruz, Carmen Maura gibi yıldızları biraraya getiren film daha iyi bir yaşam için Madrid'e taşınan farklı kuşaktan üç kadının öyküsünün etrafında dönüyor.


KİTAP
Kitaplar değişse de konular değişmez

Genç yazar Mustafa Oral'ın ikinci öykü kitabı "Aşktan Öte Bir Yol", Çıra Yayınları arasında okuyucuyla buluştu. Timaş Yayınları'nın iki kitabı var ayrıca elimizde. İlki Mustafa Armağan'ın tartışmalara açık yeni kitabı "Küller Altında Yakın Tarih". Armağan, kitabında yakın tarihi masaya yatırıyor. Bir diğer kitap Hekimoğlu İsmail'den."Cumhuriyet Çocuğu" adlı bu roman, Hekimoğlu İsmail'in Minyeli Abdullah'tan sonra yazdığı ilk ideolojik roman. Gül Yurdu Yayınları'nın çıkardığı “Ergenlik Dönemi Yol Haritası” adlı kitap ise tavsiye edeceğimiz bir başka kitap. Eseri kaleme alan Abdurrahman Döner.


FUAR
Yurtdışı eğitimi için bir fırsat daha

17. Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları 3-8 Kasım tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleşiyor. Yurtdışından çok sayıda üniversite ve dil okulunun katıldığı fuarda lise, üniversite tahsilini yurt dışında yapmak yada dil öğrenmek isteyen öğrencilere alternatif sunuluyor. 3-4-5 Kasım tarihleri arasında İstanbul Ceylan Intercontinental da açık olacak fuar, 7 Kasım'da Ankara Sheraton Otel'de, 8 Kasım'da ise İzmir Hilton Otel'de açılıyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin: 0212 325 00 65 (Akare Fuarcılık)


Otomobil dünyasında show

Otomobil tutkunları bu yıl da Autoshow'da biraraya geldi. Perşembe günü açılan fuarda ziyaretçileri birbirinden ilginç yenilikler ve şovlar bekliyor.Fuara firmalar son marka ürünleriyle katılıyor Fuar, 12 Kasım'a kadar açık.Yer: CNR EXPO/ Yeşilköy. Ayrıntılı Bilgi İçin: 212 465 74 75


SERGİ
Atatürk'ün doğum gününe özel

İş Bankası, Atatürk'ün doğumunun 125. yılı anısına bir sergi açtı. Cumhuriyetimizin kuruluş sürecini, daha önce hiç sergilenmemiş eserlerle anlatan "Cumhuriyet'e Doğru" 1919-1923 Özgürlük ve Bağımsızlık Yolu sergisi 30 Aralık'a kadar açık.Yer: Türkiye İş Bankası Müzesi/Eminönü

Güneştekin'den Aura resimleri

Resim dünyasında yaptığı çalışmalarla adınan söz ettiren Ahmet Güneştekin 9 Kasım'da Toprak Sanat Galerisi'nde sergi açıyor.Serginin konusu ise "Aura"

Basın Müzesi'nde iki sanatçı

Çemberlitaş'daki Basın müzesinde iki resim sergisi var. Selma Durukanoğlu'nun sergisi 7 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilinir. Resimleri sergilenen bir diğer isim Honami Kumagai.


KURS
FKM'de yazarlık okulu açılıyor

Fırat Kültür Merkezi (FKM) ile Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın düzenlediği 5. dönem Yazarlık Okulu Başlıyor. 4 Kasım'da start alan seminerde Cihan Okuyucu, Ümit Meriç, Ali Bulaç, Ömer Lütfü Mete, Nevval Sevindi, Ahmet Taşgetiren, Mustafa Kutlu ve Münir Arıkan katılacak. Ayrıntılı bilgi için: 0 212 517 46 97 / 98


17 yıl önce