|

Akbank Kısa Film Yarışması'nda öneleme sonuçları belli oldu

Bu yıl 12.si düzenlenen Akbank Kısa Film Festivali Ulusal ve Uluslararası Kısa Film Yarışması ön eleme sonuçları açıklandı.

Yeni Şafak
14:21 - 11/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:30 - 11/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

12. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında düzenlenen 'Ulusal ve Uluslararası Kısa Film Yarışması' ön eleme sonuçları açıklandı. Türkiye'de kısa film alanında etkin bir platform oluşturan ve bu yıl 07-17 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Festival'in yarışma bölümüne 44 ülkeden toplam 822 film başvurdu.



Oyuncu Görkem Yeltan, Görüntü Yönetmeni Ferhat Öçmen ve Yönetmen Selim Evci'den oluşan yarışma ön eleme jüri kurulunun değerlendirmesi sonucu; 'Ulusal Yarışma Festival Kısaları Bölümü'ne katılan eserler arasından 14 film ve 'Uluslararası Yarışma Dünyadan Kısalar Bölümü' başvuruları arasından seçilen 14 film “En İyi Film Ödülü" için yarışmaya hak kazandı. Yarışmaya başvuran aday yapımlar arasından 61 kısa film ise Festival'in “Perspektif" bölümünde gösterilecek.



Ulusal ve Uluslararası kategorilerde “En İyi Film" olarak seçilecek eserlerin yönetmenleri Akbank Sanat tarafından; 5.000 Dolar ile ödüllendirilecek. Ulusal ve Uluslararası yarışma kapsamında jüri tarafından en iyi film seçilecek olan yapımlar, 12. Akbank Kısa Film Festivali'nin ardından 'Ödüllü Filmler Üniversitelerde' etkinliği kapsamında; Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki üniversite kampüslerinde gösterilecek.



12. Akbank Kısa Film Festivali'nin “Festival Kısaları", “Dünyadan Kısalar", “Kısadan Uzuna", “Deneyimler", “Belgesel Sinema", “Perspektif" ve “Özel Gösterim" bölümlerinde toplam 28 ülkeden toplam 104 film seyirciyle buluşacak.



#Akbank Kısa Film Yarışması
8 yıl önce