|

Alimlerin mirası hep yanımızda

Merhum İslam alimleri Mehmed Zahid Kotku ve Mahmud Esad Coşan’ın eserleri Server Yayınları tarafından cep boy şeklinde yayınlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/05/2017 Salı
Güncelleme: 00:23 - 16/05/2017 Salı
Yeni Şafak
​Alimlerin mirası hep yanımızda
​Alimlerin mirası hep yanımızda

Günümüz insanının çoğu zamanı yolda geçiyor. Yolculuk sırasında yapılacak en verimli eylem ise kitap okumak. Bu düşünce ile merhum İslam alimleri Mehmed Zahid Kotku ve Mahmud Esad Coşan’ın külliyatı gözden geçirilmiş yeni baskılarıyla cep boy olarak yayınlandı. Taşıması kolay olan eserler metro, vapur, metrobüs, uçak yolculuklarında kitapseverlerin yanında olabilecek. Mehmed Zahid Kotku’nun beş ciltlik “Tasavvufi Ahlâk” ve iki ciltlik “Mü’min-lere Vaazlar” adlı eserlerinin yanısıra Mahmud Esad Coşan’dan İslam’da Dostluk ve Kardeşlik Adabı, Başmakaleler dizisi, İstanbul’un Fethi ve Fatih gibi birçok eser Server Yayınları tarafından cep boy şeklinde okura sunuldu.


TİTİZ HAZIRLIKLAR YAPILDI

Kitaplar cep boy halinde yayınlanmadan önce titiz hazırlıklar yapıldı. Tekrar okumalarından geçen metinlerdeki hatalı yerler düzeltildi, alıntı yapılan ayet, hadis ve şiirlerin kaynakları tespit edilip dipnot olarak yazıldı. Araştırmacılar için dizin ve kaynakça kitabın sonuna eklendi. Eserlerin, günümüz gençliğine rehberlik etmesi hedefleniyor.

#İslam alimleri
#Miras
7 yıl önce