|

Arakan'a TİKA, Bangladeş’e Kızılay

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Myanmar'ın lideri Aung San Suu Çii ile yaptığı görüşmenin ardından TİKA için Arakan'a yardım vizesi çıktı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bangladeş'e TİKA'yla birlikte Kızılay'ın da yardım taşıyacağını açıkladı.

Yeni Şafak
11:01 - 6/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:37 - 6/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Bangladeş'e kaçan Arakanlı Müslümanlar zor şartlar altında Türkiye'den gelecek yardımları bekliyor.
Bangladeş'e kaçan Arakanlı Müslümanlar zor şartlar altında Türkiye'den gelecek yardımları bekliyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Myanmar'ın Arakan (Rakhayn) eyaletinin kuzeyinde meydana gelen olaylar nedeniyle Bangladeş’e sığınmak zorunda kalan Arakanlı Müslümanların (Rohingaların) yaşam koşullarını yerinde incelemek amacıyla 7-8 Eylül'de Bangladeş'i ziyaret edecek.


Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Çavuşoğlu, Myanmar'ın Arakan eyaletinin kuzeyinde meydana gelen olaylar sonucunda Bangladeş’e sığınmak zorunda kalan yaklaşık 120 bin Rohinga mültecisi ile bu ülkeye daha önce sığınan Rohingaların yaşam koşullarını yerinde incelemek ve Türkiye'nin bu konudaki desteğini belirtmek amacıyla Bangladeş'i ziyaret edecek.

  • Çavuşoğlu, ziyareti kapsamında başkent Dakka’da Bangladeşli yetkililer ve uluslararası yardım kuruluşlarının temsilcileriyle görüşecek.

Açıklamada, Myanmar sınırındaki Cox’s Bazar şehrine gidilerek sığınmacıların yaşadığı kampların ziyaret edilmesi ve yardım malzemesi götürülmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

TİKA'dan sonra ikinci kuruluş

Öte yandan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, kritik bir gelişmeyi de resmi Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Bakan Çavuşoğlu, TİKA'nın Arakan'a yardımlarına işaret ederek Bangladeş için alınan kararı da açıkladı. Çavuşıoğlu, "Bangladeş'e geçen kardeşlerimize de TİKA ve Kızılay ile birlikte gidiyoruz" dedi.


Yardım yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Myanmar lideri ile görüşmesinin ardından TİKA'nın Arakan'a girişine izin çıktı. İlk etapta Arakan'a bin ton yiyecek ve giyim yardımı yapılacak.




#TİKA
#Arakan
#Türk Kızılayı
#Mevlüt Çavuşoğlu
7 yıl önce