|

Astıma davetiye çıkarıyor

Uzmanlar yapılan bir araştırmaya göre haftada 4 gün salam ve sosis gibi işlenmiş et tüketmenin astım semptomlarını daha da kötüleştirdiğini söylüyor. Araştırma için Paris'te Paul Brousse Hastanesi'nde 971 astımlı hastan incelendi. uzmanlar, işlenmiş etin astım semptomlarını neden tetiklediği konusunda emin değil ancak nitrit, tuz ve yağın büyük bir rol oynadığı düşünülüyor.

Yeni Şafak
11:09 - 21/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:16 - 21/12/2016 Çarşamba
Diğer
Sık sık işlenmiş et tüketen kişilerde astım semptomlarının ağırlaşma ihtimali %76.
Sık sık işlenmiş et tüketen kişilerde astım semptomlarının ağırlaşma ihtimali %76.

Bilim insanları, salam ve sosis gibi işlenmiş etlerin solunum yollarında iltihabı tetikleyerek astım semptomlarını ağırlaştırdığını söylüyor. Paris'te Paul Brousse Hastanesi'nde 971 astımlı hastanın diyetleri ile birlikte nefes alma zorlukları ve göğüs darlığı gibi semptomları incelendi. Salam ve sosis gibi işlenmiş etleri haftada bir kezden fazla yemeyen hastaların %14'ünün 4 yıl içinde astım semptomlarının kötüleştiği görüldü. Buna karşın haftada 1-4 kez işlenmiş et yiyen kişilerde bu oran %20 iken daha fazla tüketenlerde %22.



Tuz ve yağ etkiliyor olabilir


Daily Mail'in haberine göer; sigara içme, fiziksel aktivite ve yaş gibi faktörler de göz önünde bulundurulduğunda sık sık işlenmiş et tüketen kişilerde astım semptomlarının ağırlaşma ihtimali %76. Fazla kilo ve obezite de astım semptomlarını oldukça tehlikeli hale getiriyor. Yaptıkları araştırmanın tamamen istatiksel olduğunu söyleyen uzmanlar, işlenmiş etin astım semptomlarını neden tetiklediği konusunda emin değil ancak nitrit, tuz ve yağın büyük bir rol oynadığı düşünülüyor.







#Astım
#Salam
#Sosis
#İşlenmiş et
#Paris
#France
#Paul Brousse
7 yıl önce