|

Avatar 2'ye ne oldu?

Yapımına 1996'da başlanan ve 2009 yılında vizyona giren Avatar'ın devam filmi 2017 yılına yetişecek mi? Pandora gezegeninin sınırlarını genişlettiğini söyleyen yönetmen James Cameron, filmin senaryosunun bitmek üzere olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
16:34 - 22/01/2016 Cuma
Güncelleme: 16:52 - 22/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Geçtiğimiz yılın sonunda Avatar 2'nin ertelenen vizyon tarihi, Aralık 2017 olarak yenilenmişti. Tek bir filmden seri halini alacak olan film için uzun süredir çalışan yönetmen James Cameron, görünüşe bakılırsa filmi söylenen tarihe yine yetiştiremeyecek.



Peki film bir kez daha mı ertelenecek?


The Wrap'ın haberine göre 20'th Century Fox vizyon tarihi konusunda resmi olarak bir açıklama yapmamış olsa da, gizli tutulan kaynaklar vizyon tarihinin ileriye çekileceğini söylüyor. Cameron geçtiğimiz ay filmin 2017 yılbaşına yetişeceğini açıklamıştı. Ancak serinin ilk filminin 1996'da projelendirilip ancak 2009 yılında vizyona girebildiği düşünüldüğünde, Avatar 2'de de bu tarz gecikmelerin söz konusu olması pek şaşırtıcı olmaz. Umarız Avatar hayranları ilk filmde olduğu gibi yine bir 13 yıl beklemek zorunda kalmaz, zira ilk filmin üzerinden 7 yıl geçmiş bulunuyor.







Avatar 2 filminde Cameron, Pandora gezegenininde yaşayan Na'vi halkının köklerine inerek evrenin sınırlarını genişletmeyi hedefliyor. James Cameron Aralık ayında Montreal Gazette'ye yaptığı açıklamasında "Hedef 2017 yılbaşı. En azından bizim duyurduğumuz tarih bu. Ama bunun filmleri birer yıl arayla yapmamız kadar önemli olduğunu düşünmüyorum. Her film birbirinden ayrı ancak hepsi daha büyük bir hikayenin parçası.Çok zorlu bir görev olan tasarım hemen hemen bitti. Pandora dünyasının içinde göreceğiniz bütün yaratıkları, manzaraları ve yeni dünyaların tasarımlarını tamamladık. Senaryo yazımı bitmek üzere olsada devam ediyor. Teknolojik altyapı ve sahne planlaması tamamlandı. Artık hazırız" demişti.


#Avatar 2
#Ne zaman vizyona girecek?
#James cameron
8 yıl önce