|

Avrupa'ya ilk kadın başkan Türk

Avrupa Bölgeler Asamblesi'nin (AER), 30. Kuruluş yıl dönümü İsveç'in Goteborg şehrinde kutladı. Onur konuğu olan Belçika Prensi Laurent, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine desteğini açıklayarak, AER'nin Avrupa Birliği dışından seçilen ilk kadın başkanlığını yapan Dr. Hande Özsan Bozatlı'ya tam destek verdiğini belirtti.

Yeni Şafak
16:00 - 26/07/2015 Pazar
Güncelleme: 13:03 - 26/07/2015 Pazar
Yeni Şafak

Toplam 35 ülkeden 200'den fazla bölgesel yönetimin üye olduğu Avrupa Bölgeler Meclisinin 30. kuruluş yıldönümü ve Genel Kurul toplantısına, 250'den fazla Avrupa siyasetçisi ve bürokratlar katıldı.



ONUR KONUĞU BELÇİKA PRENSİ


Onur konuğu olarak Belçika Prensi Laurent, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Oleksandre Vilkul, Avrupa Konseyi Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanı, Genel Sekreteri ve CALRE Başkanlarını özel olarak ağırlayan Dr. Hande Özsan Bozatlı, Avrupa Bölgeler Meclisi'nde Türkiye bölgelerinin de çok etkin olduğunu belirtti. Prens Laurent, yeşil çevre ile ilgili,yenilenebilir enerji konusunda Avrupa Bölgeler Meclisi'ne proje önerisi sundu.



AVRUPA BİRLİĞİ DIŞINDAN SEÇİLEN İLK KADIN BAŞKAN


Avrupa Bölgeler Asamblesi'nin, tarihindeki Avrupa Birliği dışından, ilk kez seçilen kadın başkanı olan Dr. Hande Özsan Bozatlı, Avrupa Bölgeler Meclisinin bundan sonra daha da güçlü bir şekilde büyüyerek, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, demokrasi ve barışa katkı için birlikte daha çok çalışacağını ifade etti.



Avrupa Bölgeler Meclisi, Türkiye'nin AB üyelik süreci için de çok aktif çalışmalar yapan bir kurum olduğunu belirten Dr. Bozatlı, Onur konuğu olan Belçika Prensi Laurent,Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine desteğini tam olduğunu belirtti.



Toplantıya Türkiye'den Kırşehir İl Genel Meclsi Başkanı Şuayıp Soysal, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci de ekipleriyle birlikte katıldı.



Ukrayna Basbakan Yardimcisi Sayin Vilkul, toplantıya Başkan Dr Bozatlı ya destek vermek için geldiğini belirtti. .Yapılan tüzük değişikliği ile Avrupa dışında, Asya,Afrika ve Amerika' dan da AER'ye bölgelerin üye olabilmesinin önü açılırken, AER nin başkanlık Seçimleri oy birliği ile Kasim 2015'e ertelendi.



Dr. Hande Özsan Bozatlı, tekrar aday olması konusunda görüşmeler yapılacağı ve destek için yurtiçi,yurtdışı çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.



EN BÜYÜK DESTEKÇİM CUMHURBAŞKANIMIZ


Türkiye'nin 10 yılda siyasi ve ekonomik istikrarının Avrupa'da sıçrama yaşattığını belirten Bozatlı, " AER'ye seçilmemde en büyük desteği Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan verdi. Türkiye'nin marka değeri eskisine oranla çok yükseklere sıçradı. 10 yıl öncesine göre her şey çok farklı. Ben orada Müslüman Türk kadınını temsil ediyorum. Bütün toplantılarda konuşmacı olarak tek kadın ben oldum. Bizi barbar köylü ve geri kalmış bir toplum olarak görüyorlardı. Ama kadın başkan adayını biz çıkardık. En genç meclis üyesini biz götürdük. Yeter ki birlik olalım birbirimizi sevelim o zaman bizi kimse tutamaz" dedi.


Bozatlı “Yaptığım köklü değişikliklerle AER, Asya ve Afrika Coğrafyasına' da acildi. AER başkanlığının önümüzdeki dönemde Turkiye'de olmasının, Turkiye'de yerel yönetimlerin güçlendirildiği bugünkü süreçte, Türkiye'nin Bölge coğrafyasındaki politikalarına büyük katkısı olacaktır. Ayrıca, bugüne kadar özellikle Fransızların kontrolünde olan ve yeni değişikliklerle coğrafyasına Akdeniz bölgelerini de ekleyen AER'nin Başkanlığının Turkiye'de olması, Avrupa'nın Akdenizdeki politikasına da önemli bir baltalamadır.” Dedi.


#Dr. Hande Özsan Bozatlı
#Avrupa Bölgeler Asamblesi
#AER
9 yıl önce