|

Ayağıyla resim yapan engelli kızın azmi

Aydın'da kollarını kullanamadığı için sağ ayak parmağıyla tuttuğu boya kalemleriyle resim yapan 16 yaşındaki Rabia Asrak, bir yandan da eksik kalan eğitimini tamamlamaya çalışıyor.

Yeni Şafak
13:52 - 29/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:05 - 29/04/2015 Çarşamba
AA

Efeler Halk Eğitim Merkezi'ndeki törende, açık ilkokulu tamamlayan bedensel engelli Asrak'a diploması verilirken, açık ortaokula kaydı yapıldı.



Merkez Müdürü Hüseyin Pınarcı, Asrak'ın bir taraftan ayak parmaklarıyla resim yapmaya gayret ederken diğer yandan eksik kalan eğitim sürecini tamamlamasının, büyük azim örneği olduğunu söyledi.



Asrak'ın lise ve daha sonra üniversite eğitimine devam edeceğine inandığını belirten Pınarcı, "Rabia kızımız, ayak parmağıyla gerçekten çok güzel resimler yapıyor. Kendisine bir resim öğretmeni yönlendirip sanatını geliştirmesini sağlamanın yanı sıra sergiler açmasına vesile olacağız. Çok önemli yerlere geleceğine inanıyoruz" diye konuştu.



Ayak parmağıyla kuş resmi çizdi


Kendisine sunulan imkanlar için teşekkür eden Asrak ise ileride büyük bir ressam olmayı hedeflediğini anlattı.



Üniversitede güzel sanatlar fakültesine gitmek istediğini ifade eden Asrak, "Azim ve hırs olduktan sonra başarıyorsunuz. Üniversite eğitimi de alıp, başarılı bir ressam olmak istiyorum" dedi.



Öte yandan Asrak, programda, ayağını kullanarak çizdiği kuş resmini, Pınarcı'ya hediye etti.

#Rabia Asrak
#ressam
#engelli
#diploma
9 yıl önce