|

Bakan Müezzinoğlu Cizre'de sağlık ekibiyle görüştü

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Cizre Devlet Hastanemizdeki roket ve kurşun izleri, hainlerin bölge halkımıza bakışının çok açık bir göstergesi" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
13:25 - 5/02/2016 пятница
Güncelleme: 17:15 - 5/02/2016 пятница
AA

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Müezzinoğlu Diyarbakır'da, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Hakkari, Mardin ve Batman'ın sağlık yöneticileriyle bölgedeki hizmetlerini değerlendirdi, ardından sabah saatlerinde Şırnak'ın Cizre ilçesine geçti.



Cizre Devlet Hastanesini ziyaret ederek, sağlık çalışanlarıyla buluşan Müezzinoğlu, teröristlerin hastaneye yönelik saldırıları sonucu oluşan hasarlı bölümlerde de incelemelerde bulundu.



Tedavi gören hastaları da ziyaret eden Müezzinoğlu, yeni doğum yapan Mümine Coşkun'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Annenin talebi üzerine "Ahmet" ismini verdiği bebeğe altın takan Müezzinoğlu, bebeği kucağına alıp severek, "Ömrü bereketli, bahtı açık olur inşallah" dileğinde bulundu.



Açıklamada, Bakan Müezzinoğlu'nun, sosyal medya hesabı üzerinden bu ziyareti paylaşarak, "Cizre Devlet Hastanemizde sabah saatlerinde dünyaya gelen bebeğimizin sevinciyle güne başladık" ifadelerini kullandığı kaydedildi.



112 Acil Sağlık ekibini de ziyaret etti


Açıklamaya göre, hastanenin konferans salonunda sağlık personelleriyle bir araya gelen Müezzinoğlu, çalışmalarından dolayı bütün personele teşekkür etti. Bölgede yaşanan çatışmaların bir an önce son bulması için hükümetin yoğun çaba sarf ettiğini belirten Müezzinoğlu, bütün olumsuzluklara rağmen sağlık hizmetlerinin aksamaması için sağlık çalışanlarının büyük fedakarlık örneği sergilediğini aktardı.



Hastaneye yapılan roketli saldırı sonucu bazı birimlerin hasar gördüğünü ifade eden Müezzinoğlu, "Cizre Devlet Hastanemizdeki roket ve kurşun izleri, hainlerin bölge halkımıza bakışının çok açık bir göstergesi" değerlendirmesinde bulundu.



Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının lojman başta olmak üzere nöbet değişimi sırasında yaşadıkları sorunların çözüme kavuşması için de gerekli talimatları verdiğini bildirdi.



Bakan Müezzinoğlu, hastanedeki temaslarının ardından Cudi Mahallesi'ndeki bir binada bulunduğu iddia edilen yaralılar için çatışma noktasına en yakın güvenli bölgede hazır bekleyen 112 Acil Sağlık ekibine de ziyarette bulundu.Bölgedeki çalışmalara ilişkin bilgi alan Müezzinoğlu, buradaki temaslarının ardından Cizre'den ayrılarak, Mardin'e geçti.

#Cizre
#Sağlık Bakanı
#Mehmet Müezzinoğlu
#sağlık
#112
#acil
#hastane
#ziyaret
8 лет назад