|

Bakanlar sağlıklı yaşam için pedal çevirdi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, sağlıklı yaşam için Eymir Gölü'ndeki parkurda bisiklete bindi. Bakan Müezzinoğlu, bisiklet turunun ardından yaptığı açıklamada, güzel bir havada sabah sporu yaptıklarını, 11 kilometrelik güzergahı tamamladıklarını belirterek, katılanlara teşekkür etti.

Yeni Şafak
10:53 - 27/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:55 - 27/04/2016 Çarşamba
AA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Eymir Gölü'ndeki parkurda sağlıklı yaşam için bisiklet kullandı.Spor yapmanın sağlık açısından önemine değinen Müezzinoğlu, "Gelenekselleştirebilirsek hem kendi sağlımız adına gerekenleri yapmış olacağız, hem de sağlıklı toplum adına güzel örnek olmuş olacağız" ifadesini kullandı. Bakan Müezzinoğlu, sağlıklı yaşam için hareket etmenin gerekliliğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:



"Her yaş grubundaki vatandaşımız, kendisine saygı duyuyorsa, sevdiklerine değer veriyorsa, onun için anlamlı olan önce sağlıklı olmaktır. Sağlıklı olabilmek için de 3 kelime önemli. Birincisi kötü alışkanlıklardan uzak durmak, ikincisi sağlıklı beslenme, üçüncüsü de hareketli yaşam. Bu üç kelimeye ne kadar dikkat edersek, doktora o kadar az ihtiyacımız olur. Hasta insanın kuracağı tek bir hayal vardır, o da iyi olma hayalidir"




Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi de 25 yıla yakın bir süredir bisiklete binmediğini ifade ederek, "Sayın Bakanıma, geçmişte birlikte il başkanlığı yaptığımız arkadaşlarımızla sağlıklı bir yaşama bizi alıştırdığı için teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra da devam ederiz" diye konuştu. Konuşmaların ardından iki bakan, beraberindekiler ve basın mensuplarıyla kahvaltı yaptı.



#Bisiklet Turu
#Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci
#Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
8 yıl önce