|

Bakanlık uyardı: Obezite kaderiniz olmasın

Çağın hastalığı denebilecek ölçüde artık genç-yaşlı birçok kişide görülen obezite hastalığına karşı Sağlık Bakanlığı uyarıda bulundu. Bakanlığın sosyal medya hesabından "Obezite kaderiniz olmasın" yazılı bir görsel, takipçiler ile paylaşıldı.

Yeni Şafak
11:23 - 4/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:23 - 4/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Obezite insan vücudunda yağ hücrelerinde depolanan doğal enerji rezervlerinin ciddi risk oluşturacak düzeyde artması ve sonuçta ölüm riskinin yükselmesine neden olan bir hastalıktır. Artık kanser, tansiyon ve diyabet kadar fazla görülen obezite, kimi zaman ölüme bile neden olabilmektedir.



Obezite hastalığı sık sık ve yüksek oranlarda kalorili beslenme düzeniyle yaşayan, fiziksel olarak etkinliğin ya da egzersiz yapmanın az olduğu kişilerde görülür. Bunun dışında genetik olarak yatkın olma, hormonal bozukluklar, psikolojik sorunlar ve akabinde kullanılan antipsikotik ilaçlar da obeziteyi tetikleyen sebepler arasındadır. Halk arasında, obezite hastalığının metabolizma hızının düşüklüğüyle ilişkili olduğu yönünde bir kanı olsa da, bu aslında nadir görülen bir sebeptir.



Son yıllarda toplum sağlığını fazlasıyla tehdit eden hastalıklar ile ilgili sürekli çalışmalar yapan Sağlık Bakanlığı ülkemizde görülme sıklığı gitgide artan obezite ile ilgili uyarıda bulundu. Resmi sitesinden obezite görülme sıklığı ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, twitter adresinden de paylaşım yaparak "Obezite kaderiniz olmasın" diyerek halkı uyardı.



Yetişkinlerde



Çocuklarda ve Adölesanlarda





#Sağlık Bakanlığı
#obez
#obezite
8 yıl önce