|

'Bay EX' uyarıyor

Senaryosu ve yönetimi Başkomiser Zafer Ercan'a ait olan 'Bay EX' adlı tiyatro oyunu ile lise öğrencileri uyuşturucuya karşı bilinçlendiriliyor. Oyun ile İstanbul'da 15 bin lise öğrencisine ulaşılması hedefleniyor

Oktay Mehmet
00:00 - 5/11/2006 Pazar
Güncelleme: 01:21 - 5/11/2006 Pazar
Yeni Şafak
'Bay EX' uyarıyor
'Bay EX' uyarıyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 'Öyküyle Madde Kullanımını Engelleme" projesi (ÖNKEP) kapsamında senaryosu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Başkomiseri Zafer Ercan'a ait ve uyuşturucu bağımlılarının hazin sonunu konu alan 'Bay EX' isimli tiyatro oyunu ile ortaöğretim ve lise öğrencilerini uyuşturucuya karşı uyarıyor. 'Bay EX'te, oyuncuların ücretleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık A. Ş tarafından karşılanıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü 'Bay EX' tiyatro oyunu ile 15 bin lise öğrencisine ulaşmayı hedefliyor.

DÖNEN PARA 5 MİLYAR DOLAR

'Bay EX' adlı tiyatro oyunu, geçtiğimiz günlerde Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi'nde sergilendi. Yaklaşık 350 öğrencinin izlediği tiyatro oyununda rol alan oyuncular, uyuşturucu bağımlısı biri kız üç genç ile bu gençlere uyuşturucu temin eden bir torbacıyı (uyuşturucu satıcısı), canlandırıyor.

Başkomiser Zafer Ercan, 15 yıllık mesleki tecrübeden yararlanarak 'Bay EX' oyununu kaleme alırken ne yazarlık ne de yönetmenlik iddiasının bulunmadığını, tek düşüncesinin, uyuşturucu satıcılarının hedefi olan gençleri madde kullanımı konusunda bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Ercan, dünyada uyuşturucu ticaretinde dönen paranın 5 milyar dolar olduğunu söyledi. Ercan şunları söyledi: "Eğer madde bir gün karşınıza çıkacak ise bu kişi mutlaka tanıdığınız kişi 'kankanız' olacaktır. Cümlenin başındaki kelimeler değişse de 'Arkadaş' kelimesi hiç değişmemiştir."

18 yıl önce