|

Bedensel engellilere ömür boyu istihdam

Uluslararası Bilim ve Eğitim Federasyonu (UBEF) bünyesinde bulunan Sürekli Eğitim ve Kalite Derneği (SÜREKDER) Uzman Eğitmenlik Projesi'ne bedensel engellileri de dahil edilerek, onlara yaşam boyu istihdam olanağı sağlanacağı bildirildi.

Yeni Şafak
18:40 - 22/11/2015 Pazar
Güncelleme: 16:41 - 22/11/2015 Pazar
IHA

Doğu ve Güneydoğu Malatya Federasyon Temsilcisi İbrahim Aygün, SÜREKDER ve Sakatlar Derneği'nin işbirliğinde gerçekleşecek olan proje kapsamında bedensel engellilerin, 480 saatlik Uzman Eğitmenlik Projesi'nden ücretsiz olarak yararlanacağını ifade etti.



Aygün, “Ülkemizde alanında en fazla sosyal sorumluluk projesi düzenleyen ve yürüten Uluslararası Bilim ve Eğitim Federasyonu, Birleşmiş Milletler nezdinde ve Birleşmiş Milletlere üye 193 ülkeyi kapsayan çağın eğitimi olarak nitelendirilen, (CEO) Uzman Eğitmen Projesi'ni tüm dünyayla birlikte Türkiye ayağını da başlatmıştır. Şimdiye kadar 2 milyon kişiye eğitim veren Uluslararası Bilim ve Eğitim Federasyonu Uzman Eğitim Projesi denetçilik, kalite yönetim sistemleri ve kişisel gelişim eğitimleri gibi 3 ana başlıktan oluşuyor” diye konuştu. Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz, ülkemizde her iş yerinin kanuni olarak yüzde 3 engelli çalıştırma zorunluluğu olduğu halde, birçok işverenin bu kanunu uygulamadığını belirtti.



Uluslararası Bilim ve Eğitim Federasyonu Başkanı Ali İlseven ise günümüz dünyasında revaçta olan Uzman Eğitmen (CEO) Projesi'yle, bedensel engellilerin kendi yaşamlarını idame ettirmelerine destek olarak, onları tüm sektörlerde tercih edilen ve aranılan eleman konumuna getireceklerini ifade etti.

#bedensel engelli
#istihdam
#
8 yıl önce