|

Beslenmenin 7 harikası!

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, kilo vermek ve zayıflamanın çağımızın en yaygın sorunlarından bir tanesi olan obezite nedeniyle gündemdeki konular arasında ilk sıralarda yer aldığını belirterek, zayıflamak isteyen kişilerin de sağlıklı zayıflamak için bir takım hususlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
16:28 - 17/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:28 - 17/03/2016 Perşembe
IHA

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç,

kilo vermek

ve zayıflamanın çağımızın en yaygın sorunlarından bir tanesi olan obezite nedeniyle gündemdeki konular arasında ilk sıralarda yer aldığını belirterek,

zayıflamak

isteyen kişilerin de

sağlık

lı zayıflamak için bir takım hususlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.



Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, zayıflamanın 7 gizli formülü ile ilgili olarak şu tüyoları verdi:



Tarçın:

Araştırmalarda gösteriyor ki 6 hafta boyunca bir çay kaşığının çeyreği kadar tarçın tüketmek,kandaki glikoz miktarını ve kötü kolestrolü azaltıyor.Şeker hastaları için faydalı olan tarçın,metabolizmayı hızlandırır ve kilo verilmesine yardımcı olur. Yağ dokularını kolayca eritir.Karın bölgesindeki yağlardan kurtulmak için Tarçın oldukça etkilidir.Tarçının içerisindeki enzimler, karın bölgesindeki kan damarlarını uyararak özellikle karın zayıflaması ve göbek eritme sürecini hızlandırmaktadır.






Fasulye:

Birçok yararı bulunan fasulyeler,kilo verme konusunda da yardımcıdır.Lif yönünden oldukça zengin olan fasulye, midenizin boşalma hızını yavaşlatarak doğal bir iştah düzenleyici olarak çalışan kolesistokinin hormonu seviyelerinizi artırdığı için kendinizi tok hissetmenizi sağlar.Yine lifler sayesinde kabızlık çeken kişilere iyi gelir bu durumda da kilo verme şansınız artar.

Hindistan cevizi sütü:

Hindistan cevizi sütü ile Hindistan cevizi suyunu birbirinden farklıdır. Hindistan cevizi suyu taze Hindistan cevizinden elde edilirken , Hindistan cevizi sütü rendelenmiş hindistan cevizi etinden elde edilir.Hindistan cevizi sütü,Omega 3 yağ asitlerinin toplanmasını sağlar. Anti bakteriyel olan bu besin aynı zamanda mikrobiyal koruma sağlar. Antioksidandır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.Hindistan cevizi sütü yağlı olsa da,içerdiği yağlar metabolizmanız için gereklidir.Sadece bir öğünlük tüketiminin sonrasında bu iyi yağlar metabolizma hızını daha da arttırabilir.Bu da kilo vermenize yardımcı etkendir.Ayrıca sindirim sisteminin ve besin emiliminin yardımcısıdır.







Ispanak:

Zayıflamak isteyenlerin de ilk tercih edeceği sebzelerden biri olmalıdır.Ispanak sindirimi kolaylaştırır ve idrar söktürür.Her iki durumun da kilo vermede etkisi vardır.Çiğ olarak salatalarda tüketilen ıspanak zengin lif kaynağıdır. Bu yeşilliğin bir gizemi de,iştahı bastıran proteinleri vücudunuza gizlice sokarak kalorilere veda etmenizi sağlar.Ispanaktaki bu proteinler öğünler sonrasında vücudumuzdaki açlık hormonlarını azaltmaya yardımcı olur.Sağlıklı zayıflamak için ana öğünlerde bir kase yoğurtlu ıspanak tüketmek iyi bir seçim olacaktır.

#Diyetisyen Pınar Kural Enç
#diyet
8 yıl önce