|

Boynunuz yaşınızı ele verir

Yaşımızı ortaya koyan ve hemen göze çarpan bölgelerden biridir boynumuzdur. Ne kadar eşarplar ve mücevherler ile kapatsak da gün gelir hiçbir çözümün yeterli olmadığını görüp üzülürüz.

Yeni Şafak
09:27 - 17/03/2015 Salı
Güncelleme: 07:30 - 17/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Prof. Dr. Sibel Alper 8 adımda sağlıklı bir boyun güzelliğine dikkat çekiyor;


1-Herşeyin başı cilt temizliği:
Boyun bakımı daha deri kırışmaya ve sarkmaya başlamadan önce erken dönemde önemsenmelidir. Günlük cilt bakımının ihmal edilemez bir parçası olarak her gece hafif meyve asidi içeren bir jel ile temizlemeden yatmamayı alışkanlık haline getirin.

2-Serum önemlidir:
Kök hücre içeren anti-aging bir serum mutlaka uygulayın.

3-Koruma faktörü içen nemlendiricinin yeri ayrıdır:
Sabah dışarı çıkmadan hiyaluronik asit ve güneşten koruma faktörü içeren bir nemlendirici sürün. Koruma faktörünün 30 olması yeterli olacaktır.

4-Peeling yapmanın zamanı geldi:
 Haftada 1-2 kez alfa hidroksi asit veya glikolik asit içeren bir peeling yapın, ardından yine E vitamini, kök hücre ve amino asitler içeren bir krem kullanın.

5-Laser teknolojisi sizinle:
 Eğer yıllar içinde gerekli bakım yapılmamış ve güneş lekeleri oluşmuşsa lazer tedavileri ile artık kolayca ortadan kaldırabildiğini unutmayın…

6-Sarkmalar mı var, üzülmeyin:
 Düzeltilmesi için farklı yöntemler uygulanabilir. Botoks bunlardan en sık kullanılanıdır. Hem boyun iki yanındaki bantların aşırı kasılması, hem de katlanmaların tedavisinde çok yararlıdır.

7-Dolgu ile yıllarla savaşım:
Yine oluşabilen çöküklükler dolgu enjeksiyonları ile düzeltilip, çok daha genç bir görünüm elde edilebilir. Her yıl gelişen dolgu çeşitleri ile az miktarda dolgu enjeksiyonu ile hem deri çöküklükleri düzeltilmekte hem de yeni kollajen oluşumu başlatılarak etkinin yıllar sürmesi sağlanmaktadır.

8-Boyun benlerinden kurtulun:
Kozmetik uygulamalar yanısıra belki çok önemsenmeyen ama boyunda ortaya çıkan et benleri de kişiye yaşlı bir görüntü verir. Tedavisi çabuk olan et benlerinin küçükleri azot sprey ile dondurularak veya lokal anestezi altında koterize edilerek yol edilebilir. Ancak yine en gelişmiş teknoloji, iz riskini de minimize eden lazer teknolojisidir. Bir defada çok sayıda et beni ortadan kaldırılabilir. Sonrasında bir hafta kadar güneşten korunmak yeterli olacaktır.
#boyun
#yaşlılık
#dolgu
#temizlik
#Prof. Dr. Sibel Alper
#8 adımda boyun güzelliği
9 yıl önce