|

Bu da Mars faresi

Kızıl Gezegen''de keşif yapan uzay aracı Curiosity''nin Eylül 2012''de Dünya''ya gönderdiği bir fotoğrafta göze çarpan cisim, internette ''Mars faresi'' bulunduğuna dair söylentiler başlattı.

.
00:00 - 4/06/2013 Salı
Güncelleme: 22:32 - 3/06/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Bu da Mars faresi
Bu da Mars faresi

Mars''ta ''fare'' bulundu. Kızıl Gezegen''de keşif yapan Curiosity uzay aracının, 10 aylık macerasındaki en ilginç gözlemlerinden biri UFO meraklıları tarafından ortaya çıkarıldı. Curiosity''nin Eylül 2012''de Dünya''ya gönderdiği bir fotoğrafta göze çarpan cisim, internette ''Mars faresi'' bulunduğuna dair söylentiler başlattı.

İnternette kısa sürede en çok konuşulan konulardan biri haline gelen ''Mars faresi'' için Twitter''da hesap bile açıldı (@RealMarsRat). UFO meraklılarının tespit ettiği Eylül 2012 tarihli fotoğraf, iki kayanın arasında burnunu yere dayamış gibi görünen fare benzeri bir taşı gösteriyor. Bilim insanları da çok yüksek oranda radyasyona maruz kalan ve son derece soğuk olan Mars''ta bir fare, sincap veya kertenkele türü bir canlının hayatta kalmasının ''çok düşük bir ihtimal'' olduğunu belirtti.

11 yıl önce