|

Büyükelçiliklere taziye defteri

Ankara'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Türkiye'nin Saraybosna, Belgrad, Tiran ve Podgoritsa büyükelçiliklerinde taziye defterleri açıldı.

Yeni Şafak
19:38 - 12/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 19:39 - 12/10/2015 Pazartesi
AA

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, yaptığı açıklamada, büyükelçilikte bu sabah itibarıyla açılan taziye defterini imzalamak için devlet yetkililerinin geldiğini belirterek, taziye dileklerini iletenlere teşekkür etti.



Ankara'daki saldırından duyduğu üzüntüyü dile getiren Erginay, "Hem 10 Ekim'de meydana gelen saldırılar dolayısıyla hem de bugüne kadar terörde yaşamını yitirmiş vatandaşlarımız ve şehitlerimiz için üç günlük yası idrak etmekteyiz. Tekrar hepimizin başı sağolsun. Bir daha meydana gelmemesi ümidiyle" dedi.



Bosna Hersek'teki devlet yetkililerinden, toplumun her kesiminden taziye mesajları ve telefonlar aldıklarını söyleyen Erginay, "Türkiye'ye yönelik bu dostluğun Bosna Hersek'in tümünden gelmiş olması çok etkileyici" şeklinde konuştu.



Taziye defterini imzalayan Bosna Hersek Federasyonu Başkan Yardımcısı Milan Dunoviç de Ankara'da meydana saldırından derin üzüntü duyduğunu belirterek, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Dunoviç, saldırının Türkiye'deki son terör saldırısı olması temennisinde bulundu.



Öte yandan Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliğinde açılan taziye defteri de ülkedeki Türk vatandaşlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasetçiler tarafından imzalandı. Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta da Tiran Büyükelçiliğine gelerek taziye defterini imzaladı.



Saraybosna ve Tiran büyükelçiliklerinin yanı sıra Türkiye'nin Belgrad ve Podgoritsa'daki büyükelçiliklerinde de taziye defterleri açıldı.



Sırbistan Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Lyayiç de Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliğine gelerek taziye defterini imzaladı.

#ankaradaki saldırı
#arnavutluk
#taziye defteri
#Bosna Hersek
#Arnavutluk
9 yıl önce