|

Carlos'un 'teyze' sırrı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Roberto Carlos, Türk yemeklerini yiyemeyeceğini düşünerek teyzesini de getirmiş ama yemekleri çok sevince teyzesi evde nefis Türk yemekleri pişirmeye başlamış.

İha
00:00 - 10/12/2008 الأربعاء
Güncelleme: 20:46 - 9/12/2008 الثلاثاء
Yeni Şafak
Carlos'un 'teyze' sırrı
Carlos'un 'teyze' sırrı

Dünyaca ünlü belgesel kanalı National Geographic, Türkiye'yi tanıtan bir yapımda, Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos'la söyleşi yaptı. Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyen Carlos özellikle Türk yemeklerine bayıldığını söyledi.

Ccoğrafi ve kültürel yönleriyle Türkiye'nin tanıtıldığı belgeselin sunucusu Brezilyalı Josimar Mello, yabancı birinin gözüyle Türkiye'nin anlatıldığı bölümler için vatandaşı Roberto Carlos'u tercih etti. Samandıra'ya gelen National Geog- raphic ekibi ve sunucu Josimar Mello, tesislerde Carlos'la Türkiye hakkında bir söyleşi yaptı. Türkiye izlenimlerini aktaran Roberto Carlos, Türk yemeklerine olan düşkünlüğünü anlatırken memleketten neden teysezini getirdiğinin sırrını da açıkladı.


EVDE TÜRK YEMEĞİ YİYORUZ

Carlos'un, “Türkiye'ye ilk geldiğimde yemeklerine alışamayacağımı düşünmüştüm. Bu nedenle de Brezilya'dan teyzemi getirtmiştim. Ama yemeklere kısa sürede alıştım. Teyzem de Türk yemeklerini yapmayı öğrendi. Artık acılı yemekleri bile rahatlıkla yiyebiliyorum' diye konuştu. Söyleşide, Türkiye'-nin, Avrupa'nın bir parçası olduğunu vurgulayan Carlos, “Türkiye, gelişmiş bir Avrupa ülkesidir' ifadesini kullandı. Carlos'un da yer aldığı Türkiye belgeseli, önümüzdeki haftalarda gösterilecek.



٪d سنوات قبل