|

CHİ'den bel fıtığı riskini azaltan ucuz ayakkabı geliyor

Dünyada yaşanan ekonomik kriz, pekçok sektörde daralmalara neden olurken bazı iş alanlarına da yeni fırsatlar sunuyor. Bunun yanında tükecilerin markalı ürünlerden çok uygun fiyatlı fakat kaliteli ürünlere talebi artıyor. CHİ, kaliteyi hesaplı veren adreslerin başında geliyor.

00:00 - 27/06/2010 Pazar
Güncelleme: 21:37 - 26/06/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
CHİ'den bel fıtığı riskini azaltan ucuz ayakkabı g
CHİ'den bel fıtığı riskini azaltan ucuz ayakkabı g

Orta ve üst segmente hitap eden Cazip Hesaplı İndirim (CHİ) Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Eroğlu, tüketicilerin kriz döneminde markalı ürünleri ikinci plana ittiklerini, bu tercihlerden dolayı 2009 yılını yüzde 35 büyüme ile kapattıklarını söylüyor. Chi, ayrıca bu dönemde piyasaya sürdüğü klimalı ve stres azaltan özellikli ayakkabılar ile yeni müşteri kitlesine ulaşma yolunu tercih ediyor. Ar-Ge ekibinin bel fıtığını yüzde 20 oranında engelleyen ayakakabı ürettiğini açıklayan Eroğlu, üniversitelerin ve hastanelerin ilgili birimlerinin onay vermesinin ardından bu ürünleri piyasaya süreceklerini ifade ediyor. Bel fıtığını yüzde 20 oranında engelleyen ayakkabılar 60-100 TL asında değişen fiyatlarla raflardaki yerini alacak.


KLİMALI AYAKKABIYI TESCİL ETTİRDİ

AR GE biriminin geliştirdiği klimalı ayakkabı modeliyle ayak kokusunun son bulacağını dile getiren Eroğlu, bu ürünlerin patent haklarının da tescillendiğini söylüyor.

12 yıllık deneyim ile tüketicilere hizmet vermeye çalışan Chi Mağazacılık, ayakkabıcılıkta zincir mağazalar oluşturma yolunda hızlı adımlar atıyor. Bazı üretici firmalar kendi zincirlerini oluşturmanın planlarını yaparken bazıları da farklı üreticilerden standart kalitede mal temin ederek büyümenin alt yapısını oluşturuyor. Ekonomik krizde piyasaların daralmasına rağmen kendi satışlarının arttığını belirten Eroğlu, bunun sebebinin de kaliteli ve uygun fiyatlı ürünleri bir arada bulundurmaktan kaynaklandığını kaydediyor. 2008 yılını 28 mağaza ile kapatttıklarını belirten işadamı, 2009 yılında ise yüzde 35 büyüyerek 41 mağaza adedine ulaştıklarını söylüyor. Chi'nin 2009 yılını cirosu ise toplam 13 milyon TL olmuş. 2010 yılını kendileri için yatırım yılı ilan ettiklerini vurgulayan Aslan Eroğlu, bu yıl hedeflerinin ise mağaza sayısını 100'e çıkarmak olarak açıklıyor. İşsizliğin Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Her işletme bir işçi alsa işsizlik çözülür” önerisine de destek veriyor. Bu kapsamda 2010'un ilk beş ayında yaklaşık 200 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Eroğlu, desteklerinin devam edeceğinin de altını çiziyor.




14 yıl önce