|

Cilde 24 ayar altın

Doğanın uyanışıyla herkeste bir güzellik telaşı başladı. Bu dönemde kolay yöntemlerle hem güzel hem dinç olmanız mümkün. Özellikle kışın solan cildinizi canlandırmak bahar aylarında size hem ruhen hem fiziken rahatlık verebilir. Hanımların bu konudaki son favorisi ise Altın maske.

Yeni Şafak ve
07:23 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 05:24 - 21/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Bahar ayları, yeni planların uygulanmaya başlandığı zamanlardandır. Kilo kontrolü, sigarayı bırakma, spor aktiviteleri ve iş düzenlemeleri derken cilt sağlığı genellikle ihmal edilir. Ancak her geçen yılın cilt sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olduğu unutulmamalıdır. Cildiniz için kısa süreliğine cilt detoksu yapmanız hem güzel hem de sağlıklı görünmenizi sağlayabilir.


Güzellik Uzmanı Yasemin Miras, bahar bakımının püf noktalarını paylaşırken, her şeyin günde iki litre su içmekle başlayacağını söylüyor. Miras, bahar aylarında hangi bakımın uygun olabileceğini şöyle anlatıyor: Ciltte kuruluk ya da fazla yağlanmaya bağlı görülen erken deri yaşlanması, bilinçsiz uygulamalar yerine cilt uzmanlarının uygun ürün önerileri ile engellenmeli. Bu sayede deri tipine en uygun tedavi kısa sürede yapılabilir. Kişinin cilt yaşı biyolojik yaşından fazla ise botoks, vitamin ve kollajen enjeksiyonu ya da peeling tedavisi ile cildi gençleştirmek mümkün. Bu tedaviler kişinin kendisini iyi hissetmesini ve ışıltılı bir cilde sahip olmasını sağlamaktadır.



SU ŞART

Günde an az iki litre su içerek hücreleri temizlemek, dolgunlaştırmak ve kırışıklıkları azaltmak mümkündür. Bitki çayları veya sebze suları da bu miktara dahil olabilir. Ancak alkol, çay, kahve, meşrubatlar ve asitli içecekler günlük su tüketim miktarının dışında tutulmalıdır. Canlı ve ışıltılı görünümlü bir cilt için bol miktarda taze meyve ve sebze tüketmek gerekir. Ceviz, fıstık, fındık, kuru kayısı ve havuç cilde nem kazandırmaktadır. Banyo yapılan ürünlerin kremli olması, özel banyo yağlarının kullanılması ve banyodan sonra nemlendirici kullanımı cilde ışıltılı bir görünüm vermektedir. Nemlendirici seçimi de cilt tipi ve mevsime göre uzman yardımı alınarak yapılmalıdır.



SELÜLİTLERE ELVEDA DEMENİN ZAMANI

Kilo ya da selülit problemlerine karşı bilinçsiz uygulamalar kişiye daha fazla zarar verebilmektedir. Doğru program alabilmek için kişinin yaşı, kilosu, yağ oranı, yaşam tarzı, ilaç alerjileri ve varislerinin olup olmaması çok önemlidir. Bu problemlere tek tip bir tedavi yaklaşımı söz konusu değildir. Herkes için uygun tedavi programı mutlaka uzman görüşüyle değerlendirilmelidir. Mezoterapi, egzersiz, kavitasyon gibi yöntemlerden hangisinin seçileceğine kişinin kendisi değil doktoru gerekli tetkikleri yaptıktan sonra karar vermelidir. Doğru ve dengeli beslenerek, metabolizmayı hızlandırmak, tuzlu ve yağlı gıdalardan uzak durmak, bol su tüketmek ve spor yapmak da selülitle savaş için vazgeçilmez bir önem taşır. Ayrıca selülit için yapılabilecek maskelerle de önlem almanız mümkün.



ALTIN MASKE

Günümüzde güneşin etkisi, kullanılan ilaçlar, yanlış tercih edilen kozmetik ürünleri, hamilelik, genetik yatkınlık, yaşlılık gibi nedenlerden yüzümüzde ve vücudumuzda cilt lekeleri oluşuyor. Lekeler için hep farklı çareler bulmaya çalışanların son dönemdeki tercihi “Altın maske”. İçinde 24 ayar altın tozları, vitamin C minarelleri bulunan altın maske, bir yandan hücrenin yenilenmesini hızlandırırken diğer bir yandan yoğun nem vererek cildi sıklaştırıp çizgileri açıyor. Cildinin matlığından şikayet edenlere, sivilceden dert yananlara, siyah noktalardan kurtulmak isteyenlere kadar herkes altın maskeyi tercih ediyor



İSTENMEYEN TÜYLER LAZERLE GİDER

İstenmeyen tüylerden konforlu bir şekilde kurtulmak herkesin hayalidir. Ancak her kıl tipi, kökten yok edilmeye uygun olmayabilir. Tüylerin rengi ve kalınlığı özellikle lazer epilasyon tedavilerine yanıt için önemli faktörlerdir. Özellikle internet ya da telefonla satış kanallarından alınan epilasyon programları başarısız sonuçları da beraberinde getirmektedir. Epilasyon, dermatoloji uzmanının değerlendirmeleri sonucu donanımlı merkezlerde yapılmalıdır.



LİMONLA GELEN GÜZELLİK

- Mat, lekeli ve akneye meyilli olan ciltler için çok basit bir tarif var. 4 adet aspirini ezerek, 1 yemek kaşığı su ve çeyrek limon suyu ile karıştırın. Oluşan macunu cildinize yayın. 5 dakika kadar bekleyip cildinizi durulayın. Sonunda da gül suyu ile cildi temizleyip, nemlendirici uygulayın.



- Karma ciltler için, 5 damla üzüm çekirdeği yağı, 5 damla argan yağı, 5 damla çuha çiçeği yağını karıştırıp cildinize uygulayın. 5 dakika bekletin ve durulayın. Haftada 2 kez uygulayın



- Cildinizin parlaması için nemlendirici maske uygulamadan hemen önce, limonu sekiz eşit parçaya ayırın ve suyunu yüzünüze masaj yaparak uygulayın.



- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü, bir portakalın suyu ve kabuğu, yarım fincan fesleğen, 2 damla üzüm çekirdeği özünü blenderdan geçirin ve yüzünüze uygulayın. 30 dakika bekletip, ılık suyla cildinizi durulayın.



- Cilt temizleme toniği yapımı çok kolay. Bunun için 2 yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp pamukla cildinizi temizleyin. Bu tarif cildinizin doğal rengini ve canlılığını korur.



#Cilt bakımı
#Bahar bakımı
#Yasemin Miras
8 yıl önce