|

Corona virüsü Cezayir'e sıçradı

Cezayir'de ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromunun (SARS) farklı türü olan corona virüsü MERS-CoV hastalığı 1 kişinin öldüğü belirtildi.

Aa
00:00 - 10/06/2014 Salı
Güncelleme: 14:44 - 10/06/2014 Salı
Yeni Şafak
Corona virüsü Cezayir'e sıçradı
Corona virüsü Cezayir'e sıçradı

Başkent Cezayir'in batısındaki Tilimsan kentindeki aynı adı taşıyan hastanenin yetkilileri, Ömer bin Muhammed (69) adlı hastanın corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Bin Muhammed'in bir süre önce umre ziyareti için Suudi Arabistan'a gittiği ve dönüşünde "corona virüsü" tesbit edildiği kaydedildi.

Cezayir Sağlık Bakanlığı, daha önce yaptığı yazılı açıklamada, umre ziyareti için gittiği Suudi Arabistan'dan dönen 2 kişinin corona virüsü MERS-CoV hastalığına yakalandığı belirtilerek, bunun ülkedeki ilk "corona virüsü" vakası olduğunu kaydetmişti.

SARS'ın değişik türü olan corona virüsü, ilk olarak Eylül 2012'de tespit edildi. Suudi Arabistan başta olmak üzere birçok Ortadoğu ülkesinde rastlanan corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı ifade ediliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

10 yıl önce