|

Daçka’nın Euroleague’de bir günü

Darüşşafaka Doğuş’un her Euroleague hazırlığı bir maraton şeklinde geçiyor. Oyuncular hafta boyunca bu maç için, Volkswagen Arena ekibi de salonu seyircilere en harika maçı izlettirmek için hazırlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/12/2016 Pazar
Güncelleme: 21:55 - 24/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Darüşşafaka Doğuş'un Euroleague maçlarına hazırlık iki ayrı kısımdan paralel olarak devam ediyor. Birinci kısım


sportif: Darüşşafaka Doğuş hafta sonu hatta bazen pazartesi akşamı oynadığı Basketbol Süper Ligi maçından sonra neredeyse hiç ara vermeden Euroleague maçı hazırlıklarına başlıyor. Lig maçı ertesindeki ilk gün rejenerasyon yani yenilenme çalışması var ki takım için son derece önemli. Sporcuları sakatlıktan koruyacak bu antrenmanlar Leton kondisyon antrenörü Oskars Ernsteins'ın elinden geçiyor.



Eğer Euroleague maçı İstanbul'daysa antrenmanlar Volkswagen Arena'da yapılıyor. Koç Blatt'in taktik ağırlıklı antrenmanları kimi zaman 2,5 saati bulabiliyor. Zaman zaman maç temposunda geçen antrenmanları izleyince basketbolun gerektirdiği fiziksel seviyeyi daha iyi anlayabiliyorsunuz.



Basketbol bugün son derece karmaşık bir oyun haline gelmiş durumda. Bu sebeple sporcuların ve teknik ekibin bir günü antrenmanlarla bitiyor zannetmeyin. Oyunculara her gün yarımşar saatlik toplantılarda hem Daçka'nın hem de rakiplerin oyun düzenleri hakkında detaylı bilgiler aktarılıyor.



GELDİK MAÇ SAATİNE


Maç gününe gelince; Volkswagen Arena'daki kısa sabah antrenmanından sonra topluca takım yemeği yeniyor ve tüm oyuncular evlerinde dinlenmeye çekiliyor. Salonda buluşma saati maçtan yaklaşık 1 saat 45 dakika önce.


Daçka'nın tercih ettiği maç başlama saati 20:00. Oyuncular da 18:00-18:15 arasında birer ikişer salona gelip soyunma odasının yolunu tutuyorlar. Soyunma odasında formaları ve ayakkabıları oyuncuları hazır bekliyor. Malzeme sorumlusu Mehmet Tarakçı hepsini çoktan hazır etmiş oluyor.



Bireysel ısınmalardan sonra koç Blatt'in son taktik toplantısıyla takım artık maça hazır. Hava atışıyla heyecan başlıyor. Sonrası artık oyuncuların omuzlarında. Elbette molalarda ve çeyrek aralarında bol bol Blatt'in uyarılarını dinliyorlar. Seyirci ise Wilbekin'in 3'lükleri, Semih Erden'in blokları ve Will Clyburn'ün smaçlarıyla coşuyor tribünde.



ARENA'DA HEYECAN VAR


Euroleague maçının saha dışı kısmına gelince; sahadaki maça paralel yürüyen ve bütün gündevam eden bir faaliyet var Volkswagen Arena'da. Arena'nın kapıları sabah erken saatlerde açılıyor. Bir yandan parke zemin markalamaları Euroleague'e uygun hale getirilirken bir yandan da tribünler seyircilere hazırlanıyor. Maç sırasında tezahürata eşlik edecek patpatlar özenle her koltuğa yerleştirilirken seyircilere yönelik bazı sürprizler koltukların altına saklanıyor.





Bu arada maç saati yaklaştıkça komşu Uniq'teki yiyecek alanı yavaş yavaş kalabalıklaşıyor. Çoluk çocuk maça gelenler yemeklerini yemek için kafelere doluşuyor. O da ne! Darüşşafaka Doğuş'un maskotu Dado da bir sürpriz yapıp kafelerdeki Daçka seyircisiyle sohbete geliyor. Henüz bileti almamışları maça davet ediyor.



Maça yarım saat kala giriş kapılarına oluşan kuyruklar seyircilerin akın akın salona aktığının göstergesi. Maç saati gelince ise tribünleri ateşlemek için her maça gelen Seat bandosu da yerini alıyor. Oyunun durduğu anlarda parke bir an bile boş kalmıyor. Dado'nun şovu, Oyunda Kal çocuklarının gösterisi, yarışmalar, dev bayraklar derken seyirciler aralıksız devam eden dolu dolu bir etkinliğe şahit oluyor. Hele 40 dakika sonunda bir de Daçka kazandıysa değmeyin seyircinin keyfine.


#Darüşşafaka Doğuş
#Euroleague
7 yıl önce