|

Dağ Filmleri Festivali Başladı

Osmangazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 10. Dağ Filmleri Festivali, Akpınar Kültür Merkezi'nde 'Belle ve Sebastien' filminin gösterimiyle başladı.

Yeni Şafak
11:29 - 22/03/2015 Pazar
Güncelleme: 09:31 - 22/03/2015 Pazar
IHA

Türkiye'nin doğa, keşif ve macera konulu, ilk ve tek film festivali olan Dağ Filmleri Festivali, Osmangazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde doğaseverlerle buluştu. Festival süresince “Keşif Ruhu, Doğa-Çevre ve İnsan, Bisiklet, Kayak, Ülkemizden, Su Dünyası" temalarının işlendiği toplam 22 film ve belgesel izleyicilerle bir araya gelecek.


Her yıl izleyicilerine dünyanın en iyi dağ ve doğa temalı filmlerini ve belgesellerini sunan Dağ Filmleri Festivali'nin açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkan Vekili Hasan Hüseyin Erdönmez, “Osmangazi Belediyesi olarak, klasik belediyecilik hizmetleri dışında sosyal belediyecilik alanında da önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Doğa ve çevre konusunda yaptığımız çalışmalar ve geliştirdiğimiz projeler Türkiye'ye örnek oluyor. Bugün de Türkiye'de doğa kültürü alanında çok büyük bir boşluğu dolduran Dağ Filmleri Festivali'ne ev sahipliği yapıyoruz. Festival kapsamında Bursalılar, dünyanın en iyi 22 yerli ve yabancı filmini izleme şansı bulacaklar" dedi.


Doğaseverlerin yoğun bir katılımda bulunduğu Dağ Filmleri Festivali'nin açılışı, bir köpek ve çocuğun arkadaşlıklarının anlatıldığı “Belle ve Sebastien" filmi ile gerçekleştirildi. 2. Dünya Savaşı döneminde geçen hikayede, Fransa Alplerinde yaşayan yalnız bir çocuk olan Sebastian ile Belle isimli köpeğin hikayesinin anlatıldığı film, izleyicilerin ilgisini çekti. Doğaseverler, Pazar günü sonuna kadar sürecek festivalde yer alan filmleri ve belgeselleri ücretsiz olarak izleyebilecek.

#Dağ film festivali
#film
#sinema
9 yıl önce