|

Dijital eroin

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre çocuklar günde en az 5 saati ekran önünde geçiriyor. Amerikalı piskoterapist Kardaras, ekran bağımlılığını ‘dijital eroin’ olarak niteliyor. 5 yaş altı çocukların üçte birinin tablete veya akıllı telefona sahip olduğunu söyleyen uzmanlar, teknoloji ile geçirilen sürenin 1 saati aşmaması gerektiğini söylüyor.

Yeni Şafak
10:14 - 29/11/2016 Salı
Güncelleme: 10:28 - 29/11/2016 Salı
Diğer
Uzmanlar çocukların günde 1 saatten fazla tabet veya telefonla vakit geçirmemesi gerektiğini söylüyor.
Uzmanlar çocukların günde 1 saatten fazla tabet veya telefonla vakit geçirmemesi gerektiğini söylüyor.

Çocukların son teknoloji ürünlerle geçirdiği zaman son yıllarda giderek daha fazla psikologların ve çocuk gelişimi uzmanlarının mesai harcadığı bir konu haline dönüştü. Uzmanlar, ekranla çok fazla zaman geçiren çocukların aşırı kilo alma, uykusuzluk ve gelişim bozuklukları yaşayabileceği uyarısı yapıyor.



En fazla 1 saat


Hürriyet'in haberine göre; İngiltere'de 5 yaş altı çocukların üçte biri akıllı telefona ya da tablete sahip. Ortalama olarak bu çocuklar günde en az 5 saat bu cihazlarla ya da televizyonla vakit geçiriyor. Pedagoglar ise bu sürenin 1 saati aşmaması yönünde uyarıda bulunuyor. ABD'nin önde gelen psikoterapistlerinden Dr. Nicholas Kardaras, ekran bağımlığını “dijital eroin” olarak tanımlıyor. Kardaras, “Bazıları beni felaket tellallığıyla suçluyor. Ancak kristal meth problemi olan insanları tedavi ettim. Size şunu söyleyebilirim ki, dijital bağımlılığı aşmak daha zor. İllegal uyuşturucuların aksine ekranlar her yerde” ifadelerini kullanıyor.








#Dijital eroin
#Bağımlılık
#Akıllı telefon
#Tablet
7 yıl önce