|

Diyanet yaraları sarmaya başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı’nın “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” kampanyasıyla toplanan yardımlar terör mağdurlarına ulaşmaya başladı. Mardin ve Diyarbakır'da dualarla karşılanan TIR’lardaki malzemeleri görevliler tarafından dağıtıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2016 السبت
Güncelleme: 01:34 - 13/02/2016 السبت
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının, “Şimdi Yaraları Sarma Zamanı” sloganıyla yola çıktığı ve Bayırbucak Türkmenleri, terör saldırılarında yaşamını yitiren şehitlerin yakınları, Doğu ve Güneydoğu'daki terör mağdurları için topladığı yardımlar bölgelere ulaştı.



KARDEŞLİK BAKİ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine ulaşan bir TIR dolusu insani yardım Silvan Müftüsü Hüseyin Özdemir tarafından törenle teslim alındı. Müftü Özdemir, yaptığı konuşmada, TIR'daki gıda paketlerini ve battaniyeleri, din görevlileriyle belirledikleri ihtiyaç sahibi 800 aileye dağıtacaklarını belirtti. Yapılan bu yardımların birlik ve beraberliğin en güzel göstergelerinden biri olduğunu vurgulayan Özdemir, “Ülkemizin kuzeyi, güneyi, doğusu ve batısında ümmet ve kardeşlik bilincinin baki olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Bu kampanyalara verilen destekler de bunu kanıtlıyor” diye konuştu.



HUZUR İÇİNDE YAŞAYALIM

Terör saldırıları sonucu Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit, Şırnak'ın Cizre, Silopi ve İdil ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinden Mardin'in Midyat ilçesine gelen, mağdur bin aileye de kampanya çerçevesinde gıda paketi ve battaniye yardımı yapıldı. Yardımların dağıtımına katılan İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik kampanya terör saldırıları sonucu ilçeye gelen 2 bin 500 ailenin tespit edildiğini belirtti. Bu ailelerin de yanında olduklarını belirten Müftü Bilik “Bu ailelerin hiçbirini dışarıda bırakmamak, hepsine ulaşacak şekilde yardımlarımız devam edecek. Rabbim bir an önce memleketimize huzur, güven getirmeyi bizlere nasip etsin” diye konuştu.



5 bin aileye dağıtılacak

Kapmyanya kapsamında Mardin merkeze de 4 TIR yardım gönderildi. Müftülük binası önündeki araçlara taşınan yardımlar, din görevlileri ve vakıf üyelerince terör mağdurlarına dağıtılmaya başlandı. İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, terör olayları nedeniyle bazı ailelerin evlerini, eşyalarını bırakıp gitmek zorunda kaldığını ifade ederek “Kampanyanın asıl amacı, hem bu şekilde mağdur olan kardeşlerimize hem Bayırbucak Türkmenlerine hem de şehit ve gazi ailelerine yardımcı olmaktır” dedi. Duaların ardından, il genelinde yaklaşık 5 bin aileye, kuru gıdaların yer aldığı paketler ve battaniyelerin dağıtımına başlandı.


#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Diyanet Vakfı
#yardım
٪d سنوات قبل