|

Dostluk beyazperdede

Azeri yönetmen Nadir Machanov, Bakü ve Yalova'da çekeceği ‘Aşk Kurbanları’ filmini anlattı. Machanov, iki devlet tek millet ilişkisini sinemaya taşımak istediğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:44 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Dostluk beyazperdede
​Dostluk beyazperdede

Türkiye ve Azerbaycan dostluğunda bir adım da sinema sektöründeatıldı. Rusya’nın Hollywood’u olarak bilinen Mosfilm’de yönetmenlik ve senaristlik yapan Nadir Machanov, Türkiye-Azerbaycan hattında geçen bir sinema filmi hazırlıyor. ‘Aşk Kurbanları’ adı verilen filmin detaylarını Machanov ile konuştuk. Başarılı yönetmen, “Biz iki devlet tek milletiz. Şimdi de iki devlet tek filmde birleşiyoruz. Bu film her iki halkın yakınlaşmasına hem de Türk kültürünün dünyaya tanıtılmasına büyük katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

EYLÜLDE VİZYONDA

Machanov filmin Bakü’de Tarih bölümünden mezun bir üniversite öğrencisinin hikayesi üzerinden kurgulanan bir dram olduğunu söyledi. Yönetmen Machanov filmin detaylarını şöyle anlattı: "Kahramanımızın adı Murat. Üniversitenin ardından annesi tanıdığı bir kızla oğlunu evlendirmek ister. Ancak Murat sıcak bakmaz. Israrlar devam edince İstanbul’a gelir. Ardından Yalova’da bir köy okulunda tarih öğretmenliği yapmaya başlar. 12 sene süren görev süresince birçok macera yaşar. Özellikle dram ağırlıklı bir serüven hakim. Ardından Bakü’ye tekrar döner ve orada film sona erer. Film önümüzdeki Eylül ayında vizyona girecek.”


BİZDEN ESİNTİLER OLACAK

Filmle birlikte Özgün Türk kültürünün tanıtılacağını vurgulayan Machanov, “Murat’ın köy yerindeki bu görevinde biz özgün Anadolu Türk kültürünü seyirciye tanıtacağız. Sonuçta biz Türk’üz ve bununla övünç duyuyoruz. İnsanların günlük hayatı, sosyal aktiviteleri, sohbetleri, yemek kültürleri, kıyafetleri gibi birçok alanda özgün Türk kültüründen esintiler taşıyacak" dedi. Rusya başta olmak üzere Avrupa ve Amerika'da vziyona girecek filmin Bakü'deki çekimleri tamamlandı. Çalışmalar Türkiye'de devam edecek.

Türk sinemasına y
atırım yapacağım

Machanov, sinema sektöründe Türkiye'ye yatırım yapmayı hedeflediğin belirterek şöyle konuştu: "Bugüne kadar 20’yi aşkın filme imza attık. Bu film Türkiye’de başarılı olursa Moskova ve Londra’nın ardından bir merkezimizi de İstanbul’da açmayı hedefliyorum. Türkiye sinema alanında hızla büyüyor. Diriliş Ertuğrul başta olmak üzere Türk dizileri dünyada büyük ilgi görüyor. Bu ilgiyi sinemaya çekmek için Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünüyor ve istiyorum.”

#Nadir Machanov
#Yönetmen
#Bakü
7 yıl önce