|

"Dün Alman komutanlara elpençelerdi, bugün Merkel’e"

Tarihçi Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Abdülhamid Han dönemindeki darbeci zihniyet ile şimdiki darbeci zihniyet arasında bir fark bulunmadığını söyledi. Şimşirgil "Dün Osmanlı Padişahına saygı duymayıp Alman komutanlar karşısında el pençe duran zihniyet, bugün de Cumhurbaşkanımıza saygı duymayıp Alman Başbakanın karşısında el pençe duruyor” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
12:16 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 19:08 - 24/03/2017 Cuma
Diğer
Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, geçmişle bugünü karşılaştırarak  "Dün Osmanlı Padişahına saygı duymayıp Alman komutanlar karşısında el pençe duran zihniyet, bugün de Cumhurbaşkanımıza saygı duymayıp Alman Başbakanın karşısında el pençe duruyor” dedi.
Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, geçmişle bugünü karşılaştırarak "Dün Osmanlı Padişahına saygı duymayıp Alman komutanlar karşısında el pençe duran zihniyet, bugün de Cumhurbaşkanımıza saygı duymayıp Alman Başbakanın karşısında el pençe duruyor” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Gebze Şubesi ve Gebze Belediyesi'nce düzenlenen “Çanakkale'den İstiklal'e” konulu konferansta konuşanTarihçi Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Abdülhamid Han dönemindeki darbeci zihniyet ile şimdiki darbeci zihniyet arasında bir fark bulunmadığını söyledi. Şimşirgil "Dün Osmanlı Padişahına saygı duymayıp Alman komutanlar karşısında el pençe duran zihniyet, bugün de Cumhurbaşkanımıza saygı duymayıp Alman Başbakanın karşısında el pençe duruyor” ifadelerini kullandı.



"1. Dünya Savaşına girmemizin hep mecbur olduğu bize anlatıldı" diyen Şimşirgil, 2. Dünya Savaşına girmedik ne oldu sanki. Birinci Dünya Savaşında bizim savaşa girmemiz için bir neden mi vardı, işgal mi ediliyorduk, bize tokat atan birileri mi vardı? Ne için mahkumduk sorusunun bir cevabı yok. Abdülhamid Han o tahtta dursaydı bizi yanlarında savaşa alırlar mıydı? İşte bunu düşünmek lazım. O zamanki darbeci zihniyet bu güne kadar gelmiş, değişen bir şey yok, işte bunu görüyoruz" şeklinde konuştu.




Cuma hutbesi: Hikmet yüklü öğütler



#Ahmet Şimşirgil
#İlim Yayma Cemiyeti
7 yıl önce