|

Dünya Suriyeli bebeğe Ekşi Sözlük Ege kıyılarına kahroldu

Yürek burkan birçok olayı ti'ye alarak dalga geçen internet portalı Ekşi Sözlük, Bodrum'da kıyıya vuran ve tüm dünyayı sarsan Suriye bebeğin görüntülerine dair açtığı başlık altındaki entry'leriyle de şaşırtmayarak iğrenç paylaşımlarda bulundu. Bazıları 'iyi oldu' derken, bazıları ise 'Ege hayallerim bitti, her yer Suriyeli doldu' gibi duyarsız yorumlar yazdı.

Yeni Şafak
20:33 - 3/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:04 - 3/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Bodrum'dan Yunanistan'a geçmek isterken Suriyeli göçmenleri taşıyan bot dün Ege Denizi'nde battı. Felakette 8'i çocuk olmak üzere 12 kişi boğuldu.Görüntülere ise tüm dünyayı hüzne boğan Suriyeli çocuk fotoğrafı yansıdı.



Olayın hemen ardından Ekşi Sözlük'te "Kıyıya vuran Suriyeli göçmen çocuk cesedi" başlıklı gündem maddesi oluşturuldu. Bunun üzerine sözlük yazarları, çok sayıda entry girerek çeşitli yorumlarda bulundu.







Milyonları duygulandıran bir çok üzüntü verici toplumsal olayı geçmiş dönemlerde ti'ye alan ve bu yüzden tepki çeken Ekşi Sözlük, bu sefer de şaşırtmadı. Suriyeli minik yavru için yapılan yorumlar, görenleri hayrete düşürdü.



Bir Sözlük yazarı, "Irkçı değilim ama ölmesi daha iyi oldu" derken, bir diğeri Ege kıyılarına yerleşme hayalinin kaybolduğunu, çünkü her yerin Suriyeli dolduğunu yazdı.








Söz konusu paylaşımların sosyal paylaşım mecralarındaki kullanıcılar tarafından yoğun tepki çektiği görüldü.


#ekşi sözlük
#suriyeli
#bebek
#yorum
9 yıl önce