|

Dünyanın en tehlikeli yolu Trabzon'da

Yeryüzündeki en zorlu yolları tanıtan bir internet sitesi, Trabzon-Bayburt arasındaki Derebaşı virajlarını dünyanın en tehlikeli yolu seçti. Yolda bulunan 13 keskin viraj tek seferde dönülemiyor.

Yeni Şafak
16:03 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 16:11 - 24/10/2017 Salı
Diğer
Dünyanın en tehlikeli yolunda 13 keskin viraj var.
Dünyanın en tehlikeli yolunda 13 keskin viraj var.

Dünyanın en zorlu yolları arasında gösterilen Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı dağı üzerindeki Derebaşı virajları, en tehlikeli yol seçildi.

Kullanıcılarına dünya genelindeki tehlikeli ve zorlu yolların tanıtımını yapan bir internet sitesi tarafından dünyanın en tehlikeli yolu olarak belirlenen Derebaşı virajları, Trabzon ile Bayburt illerini en kısa mesafe olan 3 bin 500 metre yükseklikteki Soğanlı dağı üzerinden birbirine bağlıyor.

Tek seferde dönülemiyor

Trabzon'un Of ilçesinden başlayarak Bayburt'a kadar uzanan D915 yolunun Karaçam mevkisindeki Derebaşı virajları bölümünde yer alan 13 keskin virajın tek seferde dönülmesi mümkün olmuyor.

Karadeniz sınırında yer alması nedeniyle sis, yağmur, heyelan, kar ve çığ gibi doğa olaylarının yaygın yaşandığı Derebaşı virajları mevkisi, bu özellikleriyle dünya genelinde "zor yol" olarak anılıyor. Bayburt-Trabzon arasındaki karayoluna kar yağışı nedeniyle yılın 6 ayı ulaşım sağlanamıyor.Yöre halkı ise her türden kara aracıyla yolu kullanmaya devam ediyor.


#Trabzon
#Of
#Derebaşı
#Bayburt
7 yıl önce