|

Edebiyat Gündemi'nin konuğu Özdemir Asaf

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık'ın her ayın ikinci Salı günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği Edebiyat Gündemi'nin bu ayki konuğu Özdemir Asaf.

Yeni Şafak
13:55 - 19/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:45 - 19/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Ünlü şair, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi(CKM) işbirliğiyle 2 Ekim – 23 Ekim 2015 tarihleri arasında hazırlanan Bir Usta Bir Dünya: Özdemir Asaf “Tüm dünyayı kucaklamak istedim; kollarım yetişmedi” sergisinden sonra bir etkinlikle daha anılıyor.



“Yaşamak değil,/ Beni bu telâş öldürecek”, “Sen bana bakma,/ Ben senin baktığın yönde olurum”, “Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu,/ Birinciliği beyaza verdiler.”, “Yalnızlık paylaşılmaz../ Paylaşılsa yalnızlık olmaz.” dizeleriyle edebiyatseverler Özdemir Asaf'ı kızı Seda Arun ile oğlu Olgun Arun anlatacak; şairin bir baba olarak portresini birlikte çizecekler.



Onlarca şiiri ezberimizde olan, dizeleri dillere pelesenk olmuş; şarkılara söz, mektuplara alıntı olmuş büyük şair Özdemir Asaf, diliyle, dünyasıyla, insana bakış açısıyla olağanüstü bir özgünlüğe sahipti. Şimdi onun bu özgün dünyasına, evine konuk olmanın zamanı.


#Edebiyat Gündemi
#Özdemir Asaf
#Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'
9 yıl önce