|

En eski Kur’an bulundu

Şimdiye kadar bulunan en eski Kur’an-ı Kerim bölümlerinden biri, İngiltere’deki Birmingham Üniversitesi’nde ortaya çıkarıldı. Kur’an’ı yazan kişinin, Peygamberimiz ile aynı dönemde yaşadığı tahmin ediliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 23/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:28 - 22/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Birmingham Üniversitesi Kütüphanesi'nde, en eski Kur'an-ı Kerim bölümlerinden biri bulundu. Hicaz Arapçasında yazılmış Kur'an-ı Kerim, kütüphanede Ortadoğu'dan gelen kitaplar ve belgeleri gözden geçiren bir doktora öğrencisi tarafından ortaya çıkarıldı. Yapılan karbon testi ile iki parşömendeki el yazmasının bin 370 yıl öncesine ait olduğu tahmin ediliyor. İngiliz Kütüphanesi'nin el yazması uzmanlarından Muhammed İsa Valey, “Bu son derece heyecan verici keşfin, İslam dünyasında büyük sevince yol açacağına eminim” dedi.



İSLAMİYET'İN İLK YILLARINA AİT


Birmingham Üniversitesi Hristiyanlık ve İslamiyet Profesörü David Thomas, “Bu el yazmaları, İslamiyet'in kurulduğu ilk yıllara ait. Kur'an-ı Kerim, 610 ve 632 yılları arasında indirildi. Bu el yazmalarını yazan kişinin, Hz. Muhammed'le aynı dönemde yaşadığını, hatta peygamberi tanıdığını düşünüyoruz” dedi.



#Birmingham Üniversitesi
#David Thomas
#en eski kuran
#el yazmaları
9 yıl önce