|

En güzel yazılar bu sergide

Kaligrafinin dünya çapındaki ustalarını bir araya getiren Uluslararası Kaligrafist Sergisi sanatseverlerle buluştu. Farklı ülkelerden 36 sanatçıyı aynı çatı altında toplayan  sergi, gelenek ile çağdaşı birleştirerek özgün eserler veren dünyanın en iyi kaligraflarının eserlerine yer veriyor.

Yeni Şafak
04:00 - 27/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:17 - 27/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
En güzel yazılar bu sergide
En güzel yazılar bu sergide

Dünyanın dört bir yanından kaligraf ve eserlerinin yer aldığı “Uluslararası Kaligrafist Sergisi" kapılarını sanatseverlere açtı. Kaligrafi ve yazı kültürüne katkı sağlanması amacıyla Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi tarafından hazırlanan etkinlik kapsamında düzenlenen sergide, 36 sanatçının 70 eseri yer alıyor. Sergi, gelenek ile çağdaşı birleştirerek özgün eserler veren dünyanın en iyi kaligraflarını bir araya getiriyor. Sergide, Hermann Zapf, Yukimi Annand, Gemma Black, Emin Barın, İslam Seçem, Etem Çalışkan ve Yılmaz Özbek gibi bir çok önemli ismin eserleri yer alıyor.







EN KAPSAMLI ETKİNLİK


Açılışta bir araya geldiğimiz Geleneksel Sanatlar Akademisi'nden Hakan Dağlı, "Akademi olarak yılda 80'e yakın bir organizasyon ağımız var. Bu organizasyonları gerçekleştirirken kaligrafi alanında büyük bir boşluk olduğunu fark ettik" dedi. Dağlı şöyle konuştu: "Sanatçılarımız eser üretiyor ancak yer alabilecekleri herhangi bir etkinlik bulamıyordu. Buna rağmen yılmadan ürettiğini gördük. Üretimlerinde neredeyse dünya standartlarında iş çıkaranlar da var. Bunu fark edince bir proje gerçekleştirmeye karar verdik. İlk başlarda uluslararası bir proje planlamasak da duyan sanatçılar bir şekilde bunun içerisinde yer almak istediler ve eserlerini sergi için gönderdiler. Böylece bu alanda ilk kapsamlı etkinliği gerçekleştirmiş olduk."







SANATÇILAR DAHA İYİ YETİŞECEK


Sergide üç eseri bulunan Hattat Etem Çalışkan kaligrafinin değerinin artığını kaydederek, "Bu etkinliği bir belediyenin yapması önemli. Çünkü bu etkinlikler sayesinde Türkiye'deki kaligrafinin değer ölçüsü dış ülkelerle aynı dereceye ulaşmış durumda. İleride çok daha iyi sanatçılar çıkacak ve hem eski hem de yeni yazıda büyük eserler verecek değerli sanatçılarımız olacak" dedi.







#Kaligrafi
#Sergi
#Sanatçı
7 yıl önce