|

Erdal Tosun'la ilgili acı detay: Kızının böbreğini istememiş

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden ve dün gözyaşlarıyla uğurlanan sanatçı Erdal Tosun'un diyalize bağlı yaşadığı ortaya çıktı. Doktoru, böbrek nakli bekleyen sanatçının, kızı ve eski eşinden böbrek almak istemediği, canlı birinden de nakil yapılmasını kabul etmediği için böyle yaşadığını söyledi. Tosun, kaza günü de diyalize girmeye gidiyordu.

Yeni Şafak
08:17 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 08:24 - 2/12/2016 Cuma
Diğer

Bir Demet Tiyatro'da hayat verdiği 'Eyvah Necdet' karakteriyle hafızalarımıza kazınan sanatçı için ilk tören Beşiktaş Kültür Merkezi'nde (BKM) düzenlendi. Sanat dünyasından ünlü isimleri buluşturan törende usta komedyen Cem Yılmaz gözyaşlarına hakim olamadı. Sanatçının naaşı daha sonra Levent'teki Afet Yolal Camii'ne getirildi. Tosun'un eski eşi İlknur Bekmezci ve kızı Zeynep Kiraz burada taziyeleri kabul etti. Tosun'u son yolculuğuna, Demet Akbağ, Cem Yılmaz, Oktay Kaynarca, Ozan Güven, Nuri Alço, Kenan İmirzalıoğlu ve Özkan Uğur'un da aralarında bulunduğu sanatçı dostları ile sevenleri uğurladı. Burada ikindiyi müteakip kılınan cenaze namazının ardından Tosun'un cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda medfun bulunan kardeşi Gürdal Tosun'un yanına defnedildi.



Sanatçıyla ilgili acı bir detay da ölümünden sonra ortaya çıktı. 2014 yılından beri böbrek nakli bekleyen ve kaza günü de diyalize girmeye giden Tosun, hiçbir zaman canlı vericiden böbrek nakli olmaya yanaşmamış. Bu tercihi nedeniyle eski eşi İlknur tosun ve 19 yaşındaki kızı Zeynep Kiraz Tosun'un doku uyumu bile aranmadı.



Habertürk'ün haberine göre; ailesinde böbrek yetmezliği hastalığı olduğu için kızı Zeynep Kiraz'ın ileride anne olabilmesi ve sağlığının olumsuz etkilenmemesi düşüncesiyle özellikle kızı Zeynep Kiraz'ın böbreğini almayı kabul etmedi. “Bir başkasının benim için bıçak altına yatmasını istemiyorum” diyerek adını kadavra donör bekleme listesine yazdıran sanatçı Erdal Tosun'un bir dönem doktorluğunu yapan nefrolog Aydın Türkmen, “Diyalizle yaşayan biriydi. Bunun en önemli nedeni de Türkiye'de hala kadavra donör bağışlarının çok yetersiz olması” dedi.



Ünlülerden Erdal Tosun'a gözyaşlarıyla uğurlama



#Erdal Tosun
#Böbrek Yetmezliği
#Diyaliz
7 yıl önce