|

"Eski dostlar"ın bestecisi hayatını kaybetti

Türk sanat müziği bestekarı Gültekin Çeki (89), Antalya'da yaşamını yitirdi. Antalya'da 1927 yılında doğan Çeki'nin el bilinen eseri ise bir dönem dillere pelesenk olan 'Eski Dostlar' bestesi.

Yeni Şafak
14:47 - 4/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:51 - 4/05/2016 Çarşamba
AA

Gültekin Çeki, Muratpaşa ilçesi Meltem Mahallesi'ndeki evinde, bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Bir dönem Antalyaspor'un Genel Sekreterliği görevini de yürüten Çeki'nin cenazesi, yarın kulübün tesislerine getirilecek ve burada tören düzenlenecek. Çeki'nin cenazesi, Muratpaşa Camisi'nde kılınacak namazın ardından Andızlı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.



Antalya'da 1927 yılında dünyaya gelen Çeki, "Eski Dostlar", "Ne geçen günleri yad et ne de atilere kan", "Kara gözlüm efkarlanma gül gayri", "Gece sessiz ve karanlık yine her şey uyumuş" gibi eserlerin bestelerin sahibiydi.



Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü, Dağcılık ve Kış Sporları Federasyonu ile Kayak Federasyonunun 2. Başkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşavirliği yapan Çeki, Türkiye Olimpiyat Komitesi, Türkiye Futbol Adamları Derneği, Türk Spor Vakfı ve Olimpiyat Derneğinin de kurucu üyeliğini yapmıştı.




#Gültekin Çeki
#Eski Dostlar
8 yıl önce
default-profile-img