|

Evde yatan hastalar oy kullanmaya götürülecek

16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandumda herkesin oy kullanabilmesi için Sağlık Bakanlığı, evde sağlık hizmeti alan hastaları nakil araçlarıyla oy kullanmaya götürecek. Oy kullanan vatandaşlar sonrasında alındıkları mahallelere bırakılacak. Hizmetten faydalanmak isteyenlerin çağrı merkezini arayarak başvuru yapması isteniyor.

Yeni Şafak
12:39 - 9/04/2017 Pazar
Güncelleme: 13:18 - 9/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Bugüne kadar evde sağlık hizmeti ile yüz binlerce vatandaş muayene edildi.
Bugüne kadar evde sağlık hizmeti ile yüz binlerce vatandaş muayene edildi.
Tüm Türkiye heyecanla ve merakla 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasını beklerken, vatandaşların en temel haklarından biri olan oy kullanmalarını sağlamak için tüm Bakanlıklar yoğun çaba sarf ediyor.

Sağlık Bakanlığı, evde sağlık hizmeti alan hasta vatandaşların demokratik haklarından mahrum kalmamaları için bir uygulama başlattı. Bakanlık görevlileri, 16 Nisan Pazar günü, oy kullanmaya gidemeyecek hastaları özel nakil aracıyla evlerinden alarak ilgili merkezlere taşıyacak. Vatandaşlar, oy kullandıktan sonra alındıkları mahallelere geri götürülerek vatandaşlık görevlerini yerine getirmeleri sağlanmış olacak.


Başvuru yapılması gerekiyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın imzasıyla kamuoyu ile paylaşılan belgede, 444 38 33 numaralı çağrı merkezine başvuru yapılması istendi. Başvuru yapmaları dahilinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlar Bakanlık tarafından tespit edilerek referandum öncesinde telefonla bilgilendirilecek.

Seçim günü oy kullanma saatleri içerisinde "evde sağlık hizmeti koordinasyon merkezleri" açık tutularak vatandaşların oy kullanması sağlanacak.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından paylaşılan bilgilendirme yazısı:


#Sağlık Bakanlığı
#Recep Akdağ
#Evde sağlık hizmeti
7 yıl önce