|

Evlerde sadelik ceplerde bereket

Havaların ısınmasıyla birlikte yaklaşan düğün sezonu, çiçeği burnunda birçok çift için büyük bir koşuşturma anlamına geliyor. Biz de bu süreçte ev kurmak isteyen ve düğünlerine gün sayan Tuğçe ve Tuğrul çifti için İç Mimar Selin Yantur'la birlikte mağaza mağaza dolaşarak onların heyecanına ortak olduk. Mimarımızın önerileriyle şekillenen alışverişten sizin de işinizi kolaylaştıracak notlar derledik.

Yeni Şafak ve
03:00 - 1/05/2016 Pazar
Güncelleme: 20:38 - 30/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Tuzlu kahveler içildi, yüzükler takıldı, kına ve düğün organizasyonları için mekanlar belirlendi, annelerin binbir emekle hazırladığı el emeği çeyizler dolaptan çıkarıldı, birikmiş paralar yepyeni bir hayata adım atmak için ortalara saçıldı... Kabul ediyoruz bu aşamalara gelene kadar epeyce bir stres yaşadınız. Fakat asıl koşuşturma işte tam da bundan sonra başlıyor diyebiliriz. Siz de bir yandan hem o büyük gün için gün sayıyor, hem de yeni yuvanız için tabana kuvvet alışverişe başladıysanız haberimiz tam da size göre. Tuğçe ve Tuğrul çifti ile Mimar Selin Yantur eşliğinde çıktığımız alışverişten sizler için öneriler derledik.



EVİ EŞYA İLE DOLDURMAYIN


Yeni evlenecek çiftlerin gelir düzeyi ne olursa olsun ilk etapta ihtiyaçları kadar eşya almaları gerektiğini söyleyen Yantur, işe mutlaka bir liste hazırlayarak başlanması gerektiğini belirtiyor. Evliliğin heyecanıyla evi eşya ile doldurmanın yanlış olduğunu ifade eden Yantur "Çiftlerimiz misafirler için şatafatlı ürünleri tercih ediyor. Bu çok yanlış. Daha sade evlerini dizayn etmeye özen göstersinler. Çünkü çiftler aynı evin içerisinde ilk defa yaşamaya başlayacaklar ve birbirlerini yeni tanıyacaklar. Çiftlerimiz öncelikle kanserojen ürünlerden kaçınmalı. Evin zeminini her yerde aynı kullanmalı. Aydınlatmalara önem vermeli. Ana renkleri bir arada kullanmamalı. Kendileri de yeni yuvaları için birkaç aksesuar yapmalı" diyor.





BÜTÇEYE UYGUN ALIŞVERİŞ


Birlikte alışverişe çıktığımız gelin adayı Tuğçe Türkoğlu ise evinde sade çizgileri kullandığını söylüyor. Çalışan bir çift oldukları için rahat hareket edebilecekleri şekilde evlerini dizayn ettiklerini belirten Türkoğlu "Evimiz küçük olduğu için gereksiz eşyalardan uzak durduk. Evin genel dekorasyonuyla ben ilgilendim ama Tuğrul, güzel yemek yaptığı için ve mutfakta vakit geçirmeyi sevdiği için mutfakla o ilgilendi" şeklinde konuşuyor.



Banyolarda da şıklığı yakalayın


* Banyoda duş içerisinde mermer ya da ahşap görünümlü seramik kullanabilirsiniz. Zeminde duş teknesi yerine iyi bir izolasyon kullanıp ahşap görünümlü seramiği tercih edebilirsiniz.


* Banyonuzda silinebilir ve nefes alabilen duvar kağıtları kullanabilirsiniz.


* Modern bir banyo dolabının üzerine altın ya da gümüş varanklı bir ayna tercih edebilirsiniz. Aynaların sağına ve soluna kullandığınız aplik de şık bir görünüm sağlayacaktır.


* Dilerseniz banyoda da avize kullanabilirsiniz.





Çok parçalı mutfak eşyasından uzak durun


* Mutfağınız darsa açılır-kapanır duvara monte edilmiş masaları tercih edin. Mutfağınız genişse hareketli bir masa kullanabilirsiniz.


* Çok parçalı çatal- bıçak takımlarından uzak durun.


* Tezgah arası aydınlatma kullanın.


* Davlumbazı bacalı tercih edin.


* Mutfak dolaplarında abartılı renklerden kaçının. Parlak ve beyaz renkli mutfak dolaplarını tercih edebilirsiniz. Dolapta isteyipte kullanamadığınız rengi duvarda kullanabilirsiniz.



Ana renkleri bir arada kullanmayın


* Salonda su bazlı duvar boyaları kullanın.


* Evin her tarafında beyaz ışık kullanmaktan kaçının. Mümkün olduğunca gün ışığı olan sarı ışığı kullanın. Direkt aydınlatmalar yerine gizli ışıkları tercih edin. Yemek masasında sarkıt aydınlatmalar kullanabilirsiniz.


* Yemek masasının üzerinde büyük bir avize kullanıyorsanız objeyi küçük kullanın.


* Salonda ana renk ile ara rengi karıştırın.Örneğin, bej ve kremin hakim olduğu bir salonda sandalyelerde mor rengini kullanın.





Salonda klasikle moderni karıştırın


* Salonda ilk etapta yer döşemelerini değiştirip değiştirmeyeceğinize karar verin. Eğer değiştirecekseniz kanserojen madde içermeyen parke kullanmaya dikkat edin. Gelir düzeyiniz yüksekse masif ve doğal malzeme; orta veya biraz daha aşağıda gelir düzeyine sahipseniz laminant parkeleri tercih edin.


*Taşlı ve varaklı mobilyalardan uzak durun. Klasikle moderni karıştırmaya çalışın. Salonu yemek masası ve oturma bölümü olmak üzere ikiye ayırın. Çok klasik bir mobilya takımınız varsa yemek masasını daha modern alıp dengeyi sağlayın. Yemek masasında çokça vakit geçiriyorsanız rahat ve çekilebilir sadalyeler kullanın. İlk etapta 12 adet sandalye almanıza gerek yok. Üçlü, ikili ya da tekli yemek masalarını tercih edin. Yemek masasının yanında kibar görünümlü ve minimal çizgili bir servis ünitesi bulundurun.


#İç Mimar
#Selin Yantur
8 yıl önce