|

Filistin dramına ressam dokunuşu

New York'ta yaşayan ressam ve insan hakları aktivisti Thomas Cox, tablolarında Filistin'de yaşanan acılara dikkat çekiyor. Karanlık bir çağdan geçtiğimizi belirten ressam Cox, sanatın insan haklarını savunması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 18/02/2019 Pazartesi
Güncelleme: 04:21 - 18/02/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Cox’ın çalışma duvarında Gazze'nin doğu sınırındaki "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri sırasında İsrail askerlerince vurulan Filistinli gönüllü hemşire Razan Eşref en-Neccar'ın afişinin asılı olması da dikkati çekiyor.
Cox’ın çalışma duvarında Gazze'nin doğu sınırındaki "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri sırasında İsrail askerlerince vurulan Filistinli gönüllü hemşire Razan Eşref en-Neccar'ın afişinin asılı olması da dikkati çekiyor.

ABD'nin New York şehrinde yaşayan ressam ve insan hakları aktivisti Thomas Cox, fırçasını Gazze'de Filistinlilerin yaşadığı acılara dikkat çekmek için kullanıyor. ''Filistin için Nekbe (Büyük felaket) denilen 1948'de doğdum'' diyen, Brooklyn'deki evinde sanat çalışmalarına devam eden 71 yaşındaki ressam, sosyal içerikli çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.


FİLİSTİNLİLER MEMNUN

Çalışmalarında İsrail ablukası altındaki Gazze’ye yer veren ve eserlerini Manhattan’daki ünlü Van Der Plas Galeri’de sergileyen Cox, “Sanat sadece soyutsal değil, günlük yaşama dokunan, insan haklarını da savunan bir nitelikte olmalı’’ diye konuştu. Cox, resimlerinde insan haklarını savunduğu için Filistinli arkadaşlarının memnuniyetlerini dile getirdiklerini söylüyor.


KARANLIK ZAMANLAR

Cox, Beyaz Saray’ı da karakalem çalışmalarına konu ediyor. Beyaz Saray’ın büyük ölçüde Afrikalı kölelerin emeği ile inşa edildiğini hatırlatan ressam, “Karanlık zamanlardan geçiyoruz. (ABD’de) Sivil özgürlüklerimizin erozyona uğramasına şahit oluyoruz, Anayasa tarafından garanti altında olan İsrail’i boykot etme hakkımızın elinden alındığı yasalar çıkartılıyor” dedi.

  • #Normalleşmeihanettir
  • Arap siyasi aktivistler ve gazeteciler, Varşova konferansında Arap ve İsrailli liderlerin bir araya gelmesine tepki göstermek amacıyla sosyal medyada “normalleşme ihanettir” etiketiyle kampanya başlattı. Söz konusu Varşova konferansını “komedi” olarak nitelendiren kullanıcılar, bunun İşgal altındaki Filistin için hayatlarını feda eden şehitlerin kanına ihanet olduğunu vurguladı.
#New York
#Filistin
#Thomas Cox
#Ressam
5 yıl önce